Elgázolt egy embert a Szegedről Budapestre tartó Napfény Intercity Pilis és Monor között. A helyszínelés végéig csak egy vágányon közélkednek a vonatok, így az utasok hosszabb menetidőre számíthatnak ezen a vonalon.

Baleset Pilis és Monor között

A Szegedről a Nyugati pályaudvarra tartó, Ceglédről 18:13-kor továbbindult Napfény InterCity (IC 723) elgázolt egy embert Pilis és Monor között. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Egy vágányon haladnak a vonatok

A helyszínelés végéig – várhatóan 21 óráig – csak egy vágányon haladhatnak a vonatok. Emiatt a Budapest-Cegléd-Szolnok vonalon 15-20 perccel nőhet a menetidő. A gázolásban érintett IC utasait Ceglédről a Nyugatiba tartó, Pilisről 19:11-kor továbbinduló Z50-es járatra (2811) szállították át a Katasztrófavédelem munkatársai segítségével.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Gázolás Gyömrő és Mende között

A BudaPestkörnyéke.hu adott hírt arról februárban, hogy a Keleti pályaudvarról Szolnokra 20:50-kor elindult S60-as személyvonat Gyömrő és Mende között elgázolt egy embert. A vonat a történtek miatt nem közlekedett tovább, utasait egy másik járatra szállították át a kataszrófavédelmi szakemberek segítségével.

Hajnalban állt helyre a rend

A helyszínelés hajnalban fejeződött be, nem sokkal később a menetrend is helyreállt az újszászi vonalon – adta hírül a Mávinform.

„Még mindig nem tanulnak belőle”

„Még mindig nem tanulnak belőle, hogy nem azon az öt percen múlik az ember élete. Csak az utasokkal és a személyzettel tollnak ki ezek a figyelmetlen vagy öngyilkos emberek” – írta egy hozzászóló a történtek kapcsán.

Több gázolás lesz, mint tavaly?

„Szerintem idén még a tavalyinál is több gázolás lesz, mivel már most több van, mint tavaly január és február között. Kíváncsi leszek, mikor jön meg az emberek józan esze, a vasút veszélyes üzem” – tette hozzá egy másik kommentelő.

Halkabb motorvonatok

„A KISS motorvonat gázolt, valószínűleg az is szerepet játszik egy balesetben, hogy ez halkabb. A zakatoló vonathoz szokott emberek kevésbé veszik észre, ha figyelmetlenek” – írta valaki a fórumon.

Csukott sorompónál hajtott át

A következő nap sem volt eseménytelen a vasútnál: egy 90 év körüli férfi személyautójával a hódmezővásárhelyi Bajcsy-Zsilinszky utcán közlekedett, amikor a szemébe tűző nap miatt feltehetőleg későn észlelte vasúti átjárónál sorompó csukott állapotát, ezért áthajtott azon.

Megúszta a tragédiát

A férfihez mentőt hívtak, szerencsére sérülések nélkül úszta meg a nem mindennapi eseményt. Nagy szerencse, hogy nem történt tragédia: a sorompót azért csukták le, mert éppen egy arra közlekedő vonat érkezett oda rövid időn belül… A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció