A címben szereplő kérdés nem csupán egy szónoki kérdés, hanem olyan, amelyre tárgyilagos választ kell adnunk a laptopunk kiválasztásánál és vásárlásánál. Mindez különösen érvényes a kis-, vagy közepesen nagy társaságok esetében, vagy olyan embereknél, akiknek a vállalkozásához kiváló paraméterekkel rendelkező laptopra van szükségük, pl. grafikák, programok készítéséhez. Attól függ, hogy milyen költségvetés áll a rendelkezésére. Ha a költségvetése szigorúan behatárolt, és ennek keretei között kell maradnia, akkor eljött az ideje a címben szereplő kérdés feltevésének.

Mi a megoldás? 

Lehet, hogy paradox módon hangzik, de a teljesen új laptop nem biztos, hogy mindig a legjobb megoldás. Ez abban az esetben érvényes, ha a számítógép vásárlására szánt összeg szigorúan behatárolt és nem bővíthető. Ilyen esetben, csak egy adott minőségű, behatárolt paraméterekkel rendelkező laptopot tud megvenni, mert a vételre szánt keretből már egyszerűen nem futja. Van a vásárlásnak azonban egy másik alternatívája is. A megfelelő alternatívát a használt számítógépek jelentik, amelyek ugyan már használatban voltak, de egy alapos ellenőrzésen estek át és készek a további munkák végzésére. 

A jobb paraméterek előnyt jelentenek

A gyakorlatban tehát ez azt jelenti, hogy ugyanolyan pénzösszegért különböző korú laptopokat szerezhet be, különböző használati idővel, de ugyanakkor eltérő paraméterekkel.  Ugyanolyan összegért, amelyért egy új, de gyengébb paraméterekkel rendelkező laptopot szándékozik vásárolni, megvehet egy felújított gépet, gyakran lényegesen jobb paraméterekkel. És ha a laptopja egész nap üzemel és programokat vagy grafikát készít vele, mindenképpen jobb választás egy felújított, és jobb paraméterekkel rendelkező laptop. 

Minőség és garancia

Nincs miért aggódni, hiszen ez a számítógépes technika beszerzésének egyik megszokott módja a vállalkozásoknál és magánszemélyeknél egyaránt. Egyes kereskedőknél, mint pl. a Technimax társaságnál Dell márkájú felújított laptopok széles választékát találjuk, amely egyike a világ legnevesebb laptop gyártóinak. A címben szereplő kérdésre adott válaszunk tehát az, hogy bizonyos esetekben valóban a jobb paraméterekkel ellátott használt laptop a jobb választás az új, de gyengébb paraméterekkel felszerelt termékkel szemben. 

A fotó forrása: Elnur / Shutterstock.com

Ez a cikk szponzorált tartalom. Ha Ön is szeretne ilyent Budapest környékének legolvasottabb regionális hírportálján, amelyet a forgalmas napokon már 600 ezren olvasnak akkor kattintson ide!