Ismét lecsapott a vihar, egy sekély ciklon okoz kiadós esőzéseket, felhőszakadásokat több helyen az országban. Több helyen rövid idő alatt 30-40 mm eső esett, viharos széllökések és jégeső kíséri a vihart. Cikkünk folyamatosan frissül.

A vihar Budapestre hangos dörgéssel érkezett meg, és hirtelen rengeteg csapadék esett le. Az alábbi kép a Hűvösvölgyi úton készült, ahol utcákat öntött el a hirtelen lezúduló eső.

Hatalmas eső a Hűvösvölgyi úton – Fotó: BPK

A Katasztrófavédelem közlése szerint Pest megyében leginkább Monorra, Dánszentmiklósra, Gyömrőre kapnak riasztást a tűzoltók, ott elérte a lakóházakat, elárasztotta a pincéket az esővíz. Budapesten a legtöbb jelzés a XIV. kerületből érkezett, úttestre, villanyvezetékekre dőlt fákat kell eltávolítaniuk a tűzoltóknak.

Az egységek amint befejezték az egyik címen a beavatkozást, indulnak a következő helyszínre – közölték.

Lánchíd a vihar előtt – Olvasói fotó

A MÁV-HÉV közlése szerint a H8/H9-es vonalon fa dőlt a sínekre Rákosfalvánál. A fát közben eltávolították, de a menetrend helyreállítása időbe telik.

A MÁV azt írta, hogy Monornál meghibásodott a biztosítóberendezés, ezért a Budapest-Cegléd-Szolnok-Debrecen-Záhony és a Budapest-Cegléd-Szolnok vonalon 10-20 perccel nőtt a menetidő. 

A Budapest-Győr-Hegyeshalom vonalon jelentős késésekre kell számítani szerda késő este, éjszaka, mert a bicskei állomáson meghibásodtak a váltók, emiatt Bicske és Szárliget között szünetel a forgalom – közölte a MÁV.

A BKK-t sem kímélte a vihar, a heves esőzés miatt:
– 2-es villamos nem közlekedik a Kossuth Lajos tér és a Boráros tér között. 
– A 28A és a 37-es villamos helyett a Sörgyár és a Kada utca/Maglódi út között pótlóbusz jár.
– A 47-es és a 49-es villamos a Deák Ferenc tér M és a Szent Gellért tér – Műegyetem között nem közlekedik. A 9-es autóbusz, illetve az M3-as és az M4-es metró igénybevételét ajánljuk.
– A 19-es és a 41-es villamos a Rudas Gyógyfürdő és a Szent Gellért tér – Műegyetem között nem közlekedik. A 7-es autóbusz igénybevételét ajánljuk.
– Az 51-es villamos helyett a Koppány utca és a Gubacsi út/Határ út között pótlóbusszal lehet utazni.

A vihar nemcsak Budapestet és környékét érintette, leginkább Szolnokot és Jászberényt sújtotta még, a városok több utcájában a nagy mennyiségben összegyűlt esővizet kellett a tűzoltóknak eltávolítaniuk. Esztergomban annyi eső esett, hogy az utca közepén kajakoztak – vette észre a 24.hu.

A videó felvétel Esztergomban készült. 2020.06.17.Gepostet von Patai Zoltán am Mittwoch, 17. Juni 2020

Kiemelt kép: Vihar a Hűvösvölgyi úton – Fotó: BPK