Új pszichoaktív anyaggal kereskedő férfit fogtak el Csepelen, a H7-es hévmegállóban a BRFK XXI. kerületi Rendőrkapitányság munkatársai. A férfit őrizetbe vették.

A csepeli rendőrkapitányság nyomozói május 27-én 16 óra 30 perckor Budapesten, a H7-es Hév csepeli végállomásán elfogták a 27 éves L. Gábor budapesti lakost.

A férfi napokon keresztül több embernek is roppant veszélyes, újfajta pszichoaktív anyagot adott el. A megalapozott gyanú szerint a férfi az eladásokat a lakásánál, illetve a H7-es Hév csepeli végállomásán bonyolította le.

A klasszikus drogok mellett már az új pszichoaktív anyagok okozzák a gondot. A dizájnerdrog olyan szer, amit kimondottan azzal a céllal állítanak elő laboratóriumokban, hogy a már illegális szereknek legális helyettesítőjeként a piacra dobják őket.

Molekulaszerkezetük eltérő, hatásmechanizmusuk azonban nagyon hasonló az illegális szerekéhez. Bár a legtöbb új pszichoaktív anyag dizájnerdrog, ugyanakkor nem mindegyik – így például megjelenhetnek a piacon olyan növények vagy növényszármazékok is, amelyek eddig nem voltak szabályozva – írja a boon.hu.

Az új pszichoaktív anyag pontosabb meghatározás. Az új pszichoaktív anyagokat nem teszik fel rögtön a kábítószerek ­listájára, hanem az úgynevezett C-­listára kerülnek.

A Csepelen elfogott férfit új pszichoaktív anyaggal visszaélés vétsége miatt gyanúsítottként hallgatták ki, lakásában házkutatást tartottak és őrizetbe vették.

Az ügyben eljáró BRFK XXI. kerületi Rendőrkapitányság előterjesztést tesz a férfi letartóztatásának indítványozására.

Kiemelt kép: illusztráció