Nagy hír a vonattal közlekedőknek: a gyorsvonatokon ismét lesz büfékocsi streetfood ételekkel, hideg és meleg üdítőkkel. Az agglomerációból a Balatonra vonatozók már június 15-től komfortosabban utazhatnak.

A Balaton északi és déli partja, illetve a Velencei-tó felé egyaránt korszerű, légkondicionált motorvonatokat, intercitykocsikat, étkezőkocsikat, hétvégén pedig pluszvonatokat és több kerékpár szállítási kapacitást állít be a MÁV-Start június 15. és augusztus 25. között a – közölte a vasúttársaság

A Balaton expressz járatokhoz étkező kocsikat csatolnak, melyeken streetfood jellegű ételek, hideg és meleg italok szerepelnek a kínálatban, a magyar utasok pénztárcájának megfelelő árakon.

A szegedi Aranyhíd expressz idén mindennap közlekedik, de több vidéki nagyvárosból is komfortosabban utazhatnak majd a nyaralók.

Új zónázó vonat jár Budapest és Siófok között, ami kielégíti a strandolni vágyók igényeit. A járat csak a Velencei-tó partján és a Balaton partján lévő állomásokon és megállóhelyeken áll meg.

A jövő nyártól az új, emeletes motorvonatok szolgáltatásait is élvezhetik az utasok. A Stadler KISS modelljei fő funkciója az lenne, hogy több helyet tudjanak biztosítani a kerékpár szállításra. Az új járműveken számláló berendezést is alkalmaznak majd, amelyen pontosan tudják mérni a le és fel szálló utasokat, így ehhez mérten tudják majd szervezni a közlekedést. Az agglomerációba érkező emeletes vonatokról itt írtunk korábban