Van az a helyzet, amikor csak egy kisebb változtatásra vágysz, valami újra, ami feldobhatja a szobádat. Esetleg felújítottad a lakást, és keresel valami pluszt, ami még otthonosabbá teheti. Az is lehet, hogy célzottan keresed a megoldást arra, hogy mit tegyél az ágyad köré, hogy a fal ne legyen olyan hideg. Régen ezt a problémát falvédőkkel oldották meg, de mára már ez kiment a divatból.

A falvédő elavult, a falpanel pedig átvette a helyét. Cikkünkben bemutatjuk, miért szuper választás a falpanel, és mennyi mindenre használhatod. Segítségünkre voltak ebben Fóliás Juci különleges falpaneljei, amelyek tartós és esztétikus megoldást kínálnak a fal dekorálására.

Miért jó választás a falpanel?

Ha már túl vagy a felújításon, akkor megtapasztaltad, hogy szinte mindenhez szakember segítsége szükséges. Vízvezeték-szerelő, villanyszerelő, festő és megannyi szakember dolgozott otthonod megszépítése érdekében. Mindezért persze mélyen a pénztárcádba kellett nyúlnod. A falpanelek felrakásához azonban nincs szükséged szakemberre! Nyugodtan bízz magadban, és ess neki bátran! Ha az alapvető szabályokat betartod, akkor a végeredmény olyan lesz, mint amilyennek megálmodtad.

Mit nyújt a falpanel?

A falpanel egy nagyméretű, párnázott, szivacsos panel, amit közvetlenül a falra tudsz felragasztani. A ragasztója erős, ezért nem kell attól tartanod, hogy lepotyog. Mivel a falpanel szivacsos szerkezetű, ezért kiválóan hőszigetel. Tehát amellett, hogy dekoratív lesz a falad, ha az ágyad a sarokban van, akkor nem kell a hideg fal mellett aludnod. Ebben az esetben kiváló alternatívája a régen oly hőn szeretett és használt falvédőknek.

Hogyan és mit tudsz vele dekorálni?

A panelek illesztésével, variálásával egyedi mintákat is létre tudsz hozni. A falpanelt teheted az ágy köré vagy a fal bármely részére, képezhetsz ki egy csíkot, vagy díszítheted az íróasztal környékét.

A falpanelt elsődlegesen beltérre fejlesztették ki, de ne használd tűzhely közvetlen közelében és ott, ahol tartósan víz érheti! Minden más helyen hosszú életű lesz. 

További jó tanácsok

Ahhoz, hogy a végeredmény olyan legyen, mint amit kitaláltál, készítsd elő megfelelőképpen a falat! Ha repedések vannak rajta, akkor azt javítsd meg, ha pereg a festék, akkor fesd újra! 

Már a falpanel felrakásakor gondolhatsz arra, hogy mi lesz akkor, ha el szeretnéd majd távolítani, vagy ki szeretnéd cserélni, ezért ajánljuk, hogy fóliázz alá, így a falpanelt a későbbiekben egy darabban tudod lehúzni.

A pontos felhelyezés érdekében használj vízmértéket! Ha már az első darabot rosszul helyezed fel, akkor az egész sor el fog csúszni. Nyugodtan szedd vissza a rosszul felhelyezett panelt és illeszd újra. A panelek szélét éles szikével le tudod vágni.

Ha elkészült, akkor puha, melegvizes ronggyal takarítsd, ne dörzsöld, ne használj vegyszereket a tisztításához! Ha meguntad, akkor nem muszáj leszedned, akár át is festheted! 

Élvezd munkád gyümölcsét és gyönyörködj a végeredményben!

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.