Több százan gyújtottak mécsest szerdán este az UTE Szilágyi utcai röplabdacsarnokánál a klub korábbi játékosa és edzője emlékére. Grózer Anna életének 54. évében kedden hunyt el, halálhíre megrázta az egész lila-fehér családot.

Mécsest gyújtottak a Szilágyi utcában 

Grózer Anna gyászoló családtagjai, barátai, a röplabdaszakosztály tagjai, kollégák, pályatársak és szurkolók gyújtottak mécsest szerdán este a Szilágyi utcában.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Mindig hűséges maradt Újpesthez

Fotó: hunvolley.hu

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Néma főhajtás  

Az Újpest-család néma főhajtással búcsúzott a lila-fehér színekben kétszeres magyar bajnok, sokszoros válogatott játékostól, aki az elmúlt években a klub utánpótlásedzőjeként, valamint a Magyar Röplabda Szövetség utánpótlás irodájában is dolgozott.

 „Túl fiatalon hagyott itt bennünket”

„Nagyon megrendítő a pillanat, nehezen találjuk ilyenkor a szavakat. – mondta az eseményen Őze István, az UTE klubigazgatója. – Grózer Anna túl fiatalon hagyott itt bennünket, hiánya mély nyomott hagy az Újpest-család szívében, ami abból is látszik, hogy milyen sokan vagyunk itt a gyertyagyújtáson.” 

Megrendült játékostárs és barát  

A búcsúztatón részt vett minden idők legsikeresebb magyar röplabdaedzője, a 95 esztendős Kotsis Attiláné Kincsessy Gabriella mesteredző is. Az Újpesti Torna Egylet nevében Ancsin Ildikó szakosztályigazgató, az MRSZ alelnöke mondott köszönetet a megjelenteknek, és beszélt megrendülten egykori játékostársáról és barátjáról – tudósított a megemlékezésről az egyesület honlapja.

 Nagyon jó ember volt

„Kiváló játékos volt, később kiváló utánpótlásedző lett, és mindig hűséges maradt Újpesthez. – mondta Ancsin Ildikó. – Ennél is fontosabb, hogy Ancsa nagyon jó ember volt, pozitív, kedves, mindenkire mosolygott. Egyelőre elképzelni sem tudom, hogyan fogjuk feldolgozni, hogy már nincs velünk.” 

 Súlyos betegségben hunyt el

Grózer Anna súlyos betegségben hunyt el 2023. január 24-én. 1987 és 1991 között 41 alkalommal szerepelt a nemzeti csapatban, tagja volt az 1987-es Európa-bajnokságon résztvevő magyar válogatottnak is. A Tungsram és az Újpesti Dózsa színeiben háromszor nyert bajnoki címet, kétszer pedig Magyar Kupát.

Sikeres volt a nemzetközi porondon is

1985-ben pedig tagja volt a Bajnokcsapatok Európa Kupájában bronzérmes Tungsram csapatának is. Játékos pályafutása után tudását az UTE utánpótlásában edzőként adta tovább.

Sportcsalád klasszisa volt

Grózer Anna testvére, Grózer György szintén magyar válogatott röplabdázó volt, 1985 óta Németországban él. Az ö gyermekei is röplabdázók: az 1984-es születésű ifjabb Grózer György Európa-klasszissá nőtte ki magát és a német válogatottban és húga, Grózer Dóra is szoros barátságot kötött a sportággal. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: az elhunyt sportolónő. Fotó: UTE Röplabda Szakosztály/Facebook