Haláluk előtt egy héttel még születésnapot ünnepelt Salzburgban a saját fiuk által megkéselt újpesti házaspár. A mentális betegségben szenvedő Attila letartóztatását a Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírója elrendelte. Attila mentális betegségben szenved, ezért jelenleg az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben vizsgálják.

Két holttestet találtak

Május 24-én kértek segítséget a rendőrségtől, miután egy férfi nem tudta elérni rokonát. A rendőrök kivonultak Újpestre, a Liszt Ferenc utcába. Az egyenruhások a katasztrófavédelem segítségével behatoltak a lakásba, ahol meg is találták az idős férfi és nő vérbe fagyott holttestét.  A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Elfogták a fiukat

A rendőrök nem sokkal később a feltételezett elkövetőt, a házaspár fiát a nem messze levő lakásánál elkapták. A férfi az intézkedő rendőrök egyikére is rátámadt, de a nála levő vadásztőrrel nem sikerült mellkason szúrnia a hivatalos személyt. A fiú, a bejelentés előtt felkereste apját és anyját, majd mindkettő életét kioltotta egy szúrásra alkalmas eszközzel. Mivel Elemér testvére hosszú ideig nem érte el a házaspárt, rosszat sejtett és értesítette a rendőrséget.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Nem szedte a gyógyszereit

A család ismerősei döbbenten értesültek a tragédiáról. Ugyan tudták, hogy Attila mentális betegségben szenved, de úgy hitték, a fiú szeretetteljes kapcsolatot ápol a szüleivel. „Attila egy ideje nem volt hajlandó beszedni a gyógyszereit, mert úgy gondolta, már nincs szüksége rájuk. Elemér és Magdi többször is megpróbálta rábeszélni, hogy menjen kórházba, de nem hallgatott rájuk. Az édesanya aggódott a fiáért, hiszen ő volt az élete értelme” – mondta a Borsnak az egyik barát.

Itt történt a gyilkosság

Forrás: Facebook/Újpest

Egy bankban dolgozott

„Félelmetes volt, látszott rajta, hogy valami nem stimmel a sráccal, a gyerekek is féltek tőle a társasházban, ahol gyakran káromkodott. Nagyjából egy évvel ezelőtt kezdődött a pokoljárása, azóta nem szedhette a szükséges gyógyszereit. Pedig alapvetően teljesen értelmes volt, korábban jó munkája volt, egy banknál dolgozott, de a betegsége miatt már évek óta nem vállalt munkát. Egyébként egyedül élt, a lakást is a szüleitől kapta” – mondta a férfi egyik szomszédja.

Sokat utazgattak

Az idős házaspár egyébként jómódban élt, és még a fiuk lakását is ők vásárolták. Rendszeresen utazgattak, nem sokkal a haláluk előtt például Salzburgban ünnepelték születésnapjukat.

Letartóztatták a férfit

„A Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírója vasárnap elrendelte annak a gyanúsítottnak a letartóztatását, aki a megalapozott gyanú szerint előbb megölte a szüleit, majd amikor a rendőrök emiatt vele szemben intézkedtek, az egyik rendőrt is mellkason akarta szúrni” – írja a police.hu.

Kényszergyógykezelésen van

Az RTL úgy tudja, elrendelték Attila előzetes kényszergyógykezelését, a férfit pedig börtön helyett az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben tartják fogva. Amennyiben kiderült, hogy tette alatt nem volt beszámítható, megúszhatja a börtönt, és büntetését az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben töltheti.  A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: helyszínelés a gyilkosság után – Forrás: Facebook/Újpest