Az elmúlt 24 órában 1145 fővel nőtt az új, koronavírusos fertőzöttek száma, míg a betegségben egy nap leforgása alatt kevesebb, mint százan hunytak el. A harmadik hullám vége felé a kórházakban is egyre kevesebb beteget ápolnak, így a lélegeztetőgépen lévők száma is jócskán lecsökkent.

1145 új fertőzött

Az elmúlt napon 1145 új betegnél diagnosztizálták a koronavírus-fertőzést, ezzel a járvány kezdete óta összesen 791 709 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Javultak a számok

Hosszú hónapok után ismét száz alá ment az elhunytak száma, a betegségben elhunyt 98 beteg, ezzel az áldozatok száma 28 602 főre emelkedett. Utoljára február 28-án volt ilyen alacsony a napi halálesetek száma.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

 

 

Egyre több a gyógyult

Szintén jó hír, hogy a gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 568 329 fő már elmondhatja magáról, hogy leküzdötte a koronavírust. Az aktív fertőzöttek száma pedig 194 778 főre csökkent.

Kevesebben vannak kórházban

A legfrissebb koronavírusszámok szerint 3353 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, és közülük 403-an szorulnak lélegeztetőgépes kezelésre.

Hamarosan meglesz a 4,5 millió beoltott

A beoltottak száma 4 288 641 fő, és közülük 2 488 118 fő már a második oltását is megkapta. Már több mint 4,8 millióan regisztráltak oltásra és 80%-uk meg is kapta azt. 

Három vakcinára is lehet időpontot foglalni

Az online időpontfoglaló rendszerben már három oltásra is lehet időpontot foglalni a regisztráltaknak. Jelenleg Sinopharm, AstraZeneca és Szputnyik oltásokat lehet foglalni. 

Jönnek a fiatalok

Péntek éjfélkor lezárult a 16–18 évesek regisztrációja, őket a jövő héten fogják beoltani a Pfizer vakcinájával. Az oltásra közülük több mint 84 ezren regisztráltak.

1,2 millió adag Sinopharm érkezett

Szijjártó Péter szombaton jelentette be, hogy újabb 1,2 millió adag Sinopharm-vakcina érkezett Magyarországra. “Ez az eddigi védekezési időszak legnagyobb oltóanyag-szállítmánya” – mondta a külügyminiszter.

Engedélyezte a WHO

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) pénteken hivatalosan is engedélyezte a Sinopharm vakcina vészhelyzeti alkalmazását. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Oltás – Forrás: MTI/Mohai Balázs