Előbb egy szelfi, utána” ízirájder öcsém”, vagy egy „Nyugavér, chikánó”, esetleg egy „Itt vagyok Lalikám, segítsek?” hangzik el, majd készül egy újabb szelfi és még egy. Mindenki posztolni akarja magát az újra kinyitott Üvegtigrisnél. Semmit sem változott a filmbeli hangulat a Tinnye melletti büfékocsi környékén, talán csak annyi történt, hogy nem Lalinak, hanem Balázsnak hívják az üzemeltetőt.

FIGYELEM! Ez a cikkünk kiemelkedően népszerű, már majdnem 700-an osztották meg a Facebookon. Ha te is hozzászólnál, lájkolnád, a cikk alján könnyen megteheted! Örülünk, hogy ebben a pillanatban te is minket olvasol!

Az Üvegtigris legújabb története akkor kezdődött, amikor nemrég  a tinnyei polgármester megelégelte, hogy tíz hónapja zárva van a falu büszkesége, a három filmnek címet és forgatási helyszínt adó Üvegtigris büfékocsi a Garancsi-tó partján. A polgármester megkérte a tulajdonost, hogy próbáljon meg üzemeltetőt találni. Ekkor jött képbe Berze Balázs, aki felesége unszolására bérbe vette az Üvegtigrist, így lett az alábbi képen látható háromgyermekes apuka, a filmben Rudolf Péter alakította főszereplő, Lali utóda.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Balázs még csak három hete viszi az Üvegtigrist és már most tele van tervekkel, ötletekkel. Azt mondja, egyenlőre úgy néz ki, hogy nem ebből fog megélni a család, de nem nyugtalankodik, mert jól megy a Törökbálinton működő raktározással foglalkozó cége, így ezt egyenlőre szerelemből csinálja, eredeti szakmája ugyanis szakács és itt most kicsit újra kiteljesedhet.


A BudaPestkörnyéke.hu agglomerációs hírportál cikkeit havonta már több mint 270.000 ember olvassa! Népszerűsítsd nálunk a céged, szolgáltatásod és beindul a biznisz! Klikk ide!


A hamburgerére például nagyon büszke – mondja, aztán hozzáteszi: szerinte Lali is megirigyelné ezt a finomságot. Saját recept alapján itt helyben készíti, különleges húskeverékkel és finom szószokkal. Ez már ránézésre sem Lali filmbeli összecsapott kajája, hanem igazi trendi street food.

Vendégek érkeznek, közben Balázs kávét főz, hamburgert készít és mesél és mesél… Azt mondja már megszokta, hogy a legtöbben Lalinak szólítják és mindenki fényképezkedni akar. Aztán mutatja a büfékocsi plafonján Gaben filmből itt maradt kávésstriguláit. Azt mondja, többször megnézte a filmeket és neki úgy tűnik, hogy ez a kocsi a második részben játszott, mert a többi epizódban másként nyílik a bejárati ajtó. Azt hallotta, hogy három büfékocsi készült a forgatásokra, egy a belső jelenetekhez, kettő pedig a külső forgatásokhoz.

Az Üvegtigris három része közül Lali utódának az első kettő áll közel a szívéhez. Azt mondja, azok még itt játszódtak, a harmadik rész viszont már elment innét és megjelent benne a luxus.

A szereplők régebben kijártak ide közönségtalálkozókra, talán sikerül majd ismét elhívni néhányat – mesél a terveiről Balázs. Szeretne télen is nyitva tartani. „A klímaberendezést fűtésre cseréljük, lesz bundás kenyér, forralt bor és tea. Ha befagy majd a tó, akkor a korcsolyázókat fogjuk kiszolgálni egy sparheltről. A közeli éttermet és panziót is szeretnék megnyitni, nyárra pedig fesztivált tervezünk” – mondja egyre lelkesebben Balázs.

Az Üvegtigris kellemes megálló a Tinnye és Piliscsaba közötti úton. Ahogy a filmben, most is jó a hangulat és Lali utóda, Balázs is szívesen beszélget a vendégekkel . Talán egyszer még azt is megszervezi, hogy  Sanyi előkerüljön és azt mondja:  „Szávusz! Mit akarsz? Kávé? Nincsen. Szándics? Nem adok! Menj innen, hülye kocsog! Nem kapsz semmit, elfogyott, kifogyott, kész, vége, mindennek! Fölfordultam, megéjtetted?! Pfuh,pfum. Csoki! Hol vagy? Gaben! Ezt nem hiszem el! Vigyázzál’ mert behúzok neked egy olyan stjigulát, hogy nem igaz! Mé’ nem jön ide senki? Sanyi, hol vagy? Itt vagyok, fónök! Há’ én vagyok a király, Lali meg a császáj, fónök!”

A Facebookon nagyon sokan lájkolták és megosztották ezt a cikkünket. Ha van kedved, lájkold te is, köszönjük szépen!