Újra kinyitnak az agglomeráció vadasparkjai, illetve a Fővárosi Állat- és Növénykert is látogatható lesz szerdától. Mielőtt elindulnál, olvasd el a cikket, ugyanis mindegyik vadasparkba más-más szabályok érvényesek.

Fővárosi Állat- és Növénykert

Hétfőn döntött a nyitásról a Fővárosi Állat- és Növénykert is, ők szerdától tartanak nyitva. Naponta legfeljebb 2500 jegyet értékesítenek majd a kezdetben, ezeket kizárólag online lehet megvásárolni, hogy a sorban állást elkerüljék.

A beltéri bemutatóhelyek, állatházak egyelőre zárva maradnak, nem nyit meg a Holnemvolt Vár teljes területe sem. Elmaradnak a látványetetések, állattréningek is.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Az állatkert területén javasolt a szájmaszk viselése, folyamatosan gondoskodnak kézfertőtlenítők utánpótlásáról a mosdóknál, kézmosóhelyeknél. 

Budakeszi Vadaspark

A vasárnap éjféltől hatályba lépett fővárosi enyhítés után bejelentette az újranyitást a Budakeszi Vadaspark. A látogatóktól többek között azt kérik, hogy lehetőség szerint viseljenek orrot és szájat eltakaró védőfelszerelést, jegyet pedig lehetőleg készpénzmentes fizetési móddal vegyenek.

Közleményükben felhívják a figyelmet arra, hogy kötelező a 1,5 méteres távolság megtartása azoktól a látogatóktól, akik külön háztartásban élnek. Az állatbemutatók és állatsimogatók (a kecskesimogató kivételével) zárva tartanak, a frekventált pontokon pedig kézfertőtlenítőket helyeznek ki.

Szigethalmi Családi Vadaspark

Keddtől újra látogatható a Szigethalmi Családi Vadaspark is. Semmilyen szabályt nem tettek közé Facebook oldalukon, mindössze annyit írnak, hogy a karantén alatt látványos felújítások volt a park területén

Veresegyházi Medveotthon

Hétfőn kinyitott a Medveotthon Veresegyházon. Facebook oldalukon azt írják, a látogatóknak mind szabad térben, mind zárt térben, kötelező a legalább másfél méter védőtávolság betartása. Kivételt képeznek az egy háztartásban élők. Jegyvásárlásnál és a mosdók használatánál nem teszik kötelezővé a maszk viselését, de elvárják azt.

Vácrátóti Botanikus Kert

A vácrátóti Nemzeti Botanikus Kert is újra látogatható, ahol a sorbaállásnál a járdára festett mintákkal igyekeznek segíteni a látogatókat a kötelező másfél méter betartásában. A csoportos foglalkozások elmaradnak, és csak a szabadtéri rész látogatható. Az egymás melletti elhaladásnál, illetve a jegypénztárnál kötelező a maszk viselése.

Kiemelt kép: Medveotthon Veresegyházon – Forrás: BudaPestkörnyeke.hu