Átadták a magyarországi németek történetének is emléket állító, a helyi civilek, az önkormányzat és a kormány összefogásával felújított műemlék Magtár épületét csütörtökön Budajenőn.

Kiváló lehetőség az agglomeráció hírportáljánál! Gyere hozzánk hirdetésszervezőnek és vidd el minden hónapban a kimagasló jutalékod! A részletekért kattints ide!

A kormány 222 millió forinttal támogatta a felújítást – mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára az átadóünnepségen.

Soltész Miklós elmondta, hogy a felújítás harmadik ütemében a műemlék Magtár második emeletén kialakítottak egy állandó kiállítást, amely bemutatja a Kárpát-medencei nemzetiségek zarándoklásait. A negyedik, utolsó ütemben pedig az épület környezete újult meg: elkészült egy tó szökőkúttal.

Az államtitkár beszédében arra kérte a nemzetiségi és egyházi vezetőket, nyújtsanak segítséget abban, hogy a Kárpát-medencének ez a része megmaradjon nemzetiségeiben sokszínűnek, kereszténységében egységesnek.

MTI, Kiemelt kép: MTI Fotó: Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára (j), Budai István (független), Budajenő polgármestere (k) és Ritter Imre német nemzetiségi szószóló (b) átvágja a nemzeti színű szalagot a Magtár épületének átadási ünnepségén Budajenőn