A 16. kerületi rendőrkapitányság szabadnapos rendőre, Kuremszki László éppen a Lidl-ben vásárolt, amikor látta, hogy rosszul lett egy édesanya. Azonnal odasietett hozzá, hívta a mentőket és azonnal megkezdte az időközben összecsukló nő újraélesztését.

Összeesett az anyuka

Hétfőn, a szabadnapján a Lidl-ben vásárolt a 16. kerületi parancsnokság járőrparancsnoka, Kuremszki László. Éppen a kasszánál állt sorban, amikor egyszer csak a pénztárnál összeesett egy gyermekével vásárló édesanya. A járőr azonnal leguggolt mellé és kérdezgetni kezdte, hogy jól van-e? „Semmi előjele nem volt a bajnak, a hölgy a hat év körüli kislányával beszélgetett – mesélte a Borsnak Kuremszki László, a 16. kerületi Rendőrkapitányság járőrparancsnoka. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Görcsös roham

„Egyszer csak lecsúszott a padlóra, azonnal odaléptem, hogy segítsek. Látszott, hogy nem igazán van magánál, nem is reagált a kérdéseimre, görcsös rohama volt. Próbáltam az arcát paskolgatni, hogy térjen magához. Ez hatásos volt, fújt egy nagy levegőt, látszott, hogy visszatért közénk.” – mesélte a rendőr.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Elvesztette az eszméletét

Közben odament egy szabadnapos tűzoltó és megkérdezte miben segíthet. „Felültettük a hölgyet, majd a dolgozóktól kértünk segítséget. Felmutattam a szolgálati igazolványomat, hadd vigyük be egy irodába. Leültettük egy székre, kapott egy pohár vizet, úgy látszott jobban van. A mentőt közben már riasztották, mindenki kezdett megnyugodni, amikor újra elvesztette az eszméletét.

Elvitték a kislányt

Kuremszki László a nő telefonján felhívta az asszony férjét, aki azonnal taxiba ült, de akkor már be is lilult az anyuka szája, vagyis leállt a keringése. „Megkértem a körülöttem állókat, hogy vigyék el a kislányát, ne kelljen ezt végignéznie folytatta” – folytatta a járőrparancsnok.

Megmentette az életét

„Közben megkezdtem az újraélesztést, amit addig folytattam, amíg a mentők meg nem érkeztek és át nem vették. Kemény küzdelem volt, mondták is a mentősök, hogy ezzel megmentettem az életét.” – tette hozzá a rendőr.

Beemelték a mentőautóba

„Szívszorító volt látni a férjét, a másik gyermeket, ahogy aggódva nézik, ahogy beemelik a mentőautóba. Odajött a családja, megköszöntek mindent, én csak tettem a dolgomat.” – tette hozzá Kuremszki László, a 16. kerület járőrparancsnoka.

Újraélesztés a Lidl parkolóban

Februárban nem ilyen szerencsésen alakultak a dolgok az egyik kőbányai Lidl parkolójában. Rosszul lett és meghalt egy férfi az autók között, a kiérkező mentők sem tudták újraéleszteni.

Tragédia az érdi Lidl bejáratánál

2021 februárjában az érdi Lidl előtt lett rosszul és az áruház bejáratánál meghalt egy idős nő. A kiérkező mentők nem tudták újraéleszteni az asszonyt, az áruházat emiatt le is kellett zárni.

Tragédia az Auchanban

2019 novemberben a csömöri Auchanban is hasonló tragédia történt. Ott egy férfi egy pogácsával állt a pénztárnál, amikor rosszul lett. Életét már nem tudták megmenteni. 2020 januárjában az egyik Vas megyei Pennyben halt meg egy ember. A kőszegi férfi életét sem tudták megmenteni. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció