Eddig tisztázatlan körülmények között egy autó elütött egy gyalogost hétfőn 13 óra körül a 20. kerületben, Pesterzsébeten, a Nagysándor József utca 205. szám előtt. Az elsődleges információk alapján a balesetben a nő megsérült.

Egy középkorú hölgy indult át a zebrán

A BudaPestkörnyéke.hu helyszíni tudósítója úgy tudja, hogy egy idős úr haladt Renault Scénic gépkocsijával a Nagysándor József úton a Lázár utca irányából a Kispestre vezető felüljáró felé, amikor a Fás utca után, neki jobbról egy középkorú hölgy akart átkelni a zebrán. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide a kattintva tudod elérni.

A helyszínelés nyomai zöld festékkel látszanak az úton

Fékezés nélkül elütötte az asszonyt

A sofőr sajnos eddig ismeretlen okból nem vette észre a gyalogost és fékezés nélkül elütötte őt. A hölgy felcsapódott a motorháztetőre, onnét a szélvédőbe, majd az úttestre zuhant. A sofőr nem volt részeg, valószínűleg csak elbambult, vagy csak lassan reagált a korából adódóan.

Újraélesztés a zebrán

A kiérkező mentőknek újra kellett éleszteniük, először úgy tűnt, nem sikerül, aztán mégis összejött, életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba.

Elterelték a forgalmat

A Nagysándor József utcát 13:15-14:10 között ezen az útszakaszon lezárták, a 151-es és 99-es buszok terelő útvonalon közlekedtek.

Háznak csapódott autó

Három héttel ezelőtt súlyos baleset történt szintén a Nagysándor József utcában. Akkor egy fekete Alfa Romeo egy sarokháznak csapódott, az épület majdnem összedőlt, az ott élő idős asszonynak ki kellett költöznie, a vétkes sofőr elmenekült.

Majdnem összeomlott a ház

Megdobták a sínek

Nem kizárt, hogy a megengedettnél gyorsabban haladt, a villamossínek megdobhatták az autót, amely a kereszteződésnél a sarokháznak csapódott.

Életveszélyes lett a ház

Az épület eredetileg sem volt ugyan jó állapotban, de statikailag nem volt vele gond. Az ütközés következtében azonban valósággal szétnyílt, életveszélyessé vált. Az ott élő idős asszonyt kiköltöztették, a nevelt lányához ment.

Kórházba kerültek a sérültek

A baleset során az Alfa Romeo légzsákjai kinyíltak a sofőr elmenekült. Általában ittas, vagy drogos vezetés miatt okozott balesetek után szoktak lelépni a vétkes sofőrök. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide a kattintva tudod elérni.

Képek: A BudaPestkörnyéke.hu helyszíni felvételei – Fotó: Gombkötő Krisztián