Egy négyéves kisfiút élesztett újra az úszómester szombaton a dunaújvárosi strandon. A gyereket a vendégek húzták ki a medencéből. Pulzusa volt, de nem lélegzett, a mentők kórházba vitték. Aznap Karcagon egy 7 éves gyermek halt meg Karcagon, ő a gyógymedencébe fulladt meg.

Elmerült a vízbe

Egy vendég vette észre, hogy egy négyéves kisfiú elmerült a medencében szombat délután Dunaújvárosban. Azonnal kihúzták a medencéből, majd szóltak a medenceőrnek, aki riasztotta az úszómestert. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Azt hitte elesett

Az életmentő azt mondta az RTL Híradónak, hogy először azt hitte, hogy valaki elesett, majd látta, hogy egy eszméletlen kisgyerek fekszik a medence mellett.

Napi 300 ezer érdeklődő olvasó! A BudaPestkörnyéke.hu a 11. legolvasottabb hírportál lett Magyarországon. Részletek itt. Közben ne hagyd ki a napi programajánlatunkat sem, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ide kattintva megnézem a friss programokat.

 

 

Újraélesztette a kisfiút

„Mire odaértem, már feküdt egy törölközőn. Felmértem az állapotát, pulzusa volt, de nem lélegzett, ezért lélegeztetni kezdtem. Szerencsére már a második befúvásnál visszanyerte a légzését, így amikor a mentők a helyszínre érkeztek, már stabil állapotban volt”– nyilatkozta az úszómester.

Magára hagyhatták a szülők

Egyelőre nem lehet tudni, hogy pontosan mi történt. Az RTL klubnak a szemtanúk azt mondták, a szülők nem felügyelték a gyermeket.

Csak szülőkkel mehetnek a medencébe a kisgyerekek

„Bár felkészült szakmai stábunk van, a gyermekek életének védelme a szülőnek a feladata. A házirendünk tartalmazza, hogy 10 év alatti kiskorú gyermek szülői felügyelet nélkül be sem mehet a medencébe, nemhogy egyedül kóborol az élményfürdő területén” – mondta Szabó György, a DVG Zrt. vezérigazgatója.

Tragédia Karcagon

Amint arról a BudaPestkörnyeke.hu is beszámolt, szombaton belefulladt a karcagi strand egyik medencéjébe egy 7 éves kisfiú. A tragédia akkor történt, amikor a gyereket családja egyedül hagyta a vízbe. A kisfiú édesanyjával és annak új párjával volt a strandon. 

Keresték a gyereket a szülők

„A bejáratnál a 14 éven aluli gyerekeket csak szülői felügyelettel engedjük be. Sajnos itt a szülői felügyelet nem volt meg. Utána már keresték a gyermeket, de akkor a tragédia már megtörtént” – mondta a tragédia után Andrási István, az Akácliget Gyógyfürdő ügyvezető igazgatója.

Egy fiú emelte ki a vízből

A nagymama a tragédia után azt nyilatkozta, hogy nem volt jelen a tragédiánál, hogy Kálmánkát egy 17-18 éves helyi fiú emelte ki a vízből. Csaba azután segítségért kiáltott, majd valaki hívta a mentőket.

Mentőhelikopter is érkezett

Ezután a helyszínre több mentőautó is érkezett. Még mentőhelikoptert is kértek az orvosok, de sajnos a 7 éves kisfiú életét nem tudták megmenteni.

Kiemelt kép: dunaújvárosi strand – Forrás: termalfurdo.com