A szoba- és kerti növények a természetet hozzák közel hozzánk, nyugtatólag hatnak a szervezetünkre, napfényt, derűt, szépséget csempésznek a hétköznapokba, így sokan veszik körül magukat szebbnél szebb zöld és virágos növényekkel. 

A lakásban igyekezzünk a berendezés, a lakás stílusához illő virágtartó edényeket, kaspókat beszerezni az egységes hangulat érdekében. Kültéren pedig egyrészt a növények igényeihez, másrészt a kerti bútoraink, kertünk stílusához igazítva választani virágcserepeket, virágládákat, kaspókat. Ültetés előtt tájékozódjon, hogy az adott növény mit igényel. 

Kertészkedjen egészségéért

A kertészkedés nemcsak átmozgatja a testet, de az elmére, az idegekre is jó hatással van. Az eredménye pedig mindenért kárpótol, hiszen a rendezett, szépen kialakított kert, az üde, színes virágok üdítőleg hatnak, elégedettséggel töltenek el bennünket. A virágok, növények ültetéséhez válasszon a Kerti Bútor Webáruház műanyag virágtartóiból, akár egy-egy, akár több növénynek keres ültetőhelyet teraszra, kertbe, lakásba. 

Tavasszal és ősszel bőven akad dolog a kertben, eltakarítani a tél után maradt levélmaradványokat, nyesedékeket, tönkrement növényeket, újakat ültetni, illetve ősszel felkészíteni a növényeket a hidegre. Egy kisebb erkélyen is akad tennivaló, ha szép, virágos környezetet szeretnénk teremteni a magunk örömére.

Virágcserepek és kaspók széles választéka

A kertészeti és lakberendezési üzletekben ma már széles választékban állnak rendelkezésre virágcserepek, -ládák és kaspók, attól függően, hogy kül- vagy beltérre, kisebb vagy nagyobb növénynek, egyedüli ültetéshez vagy növénytársításhoz keresünk-e virágtartót.

Természetes és mesterséges alapanyagú virágcserepekből választhatunk ízlésünknek, stílusunknak és az ültetendő növény igényeinek megfelelően. 

Az agyagból készült kaspók, cserepek jól mutatnak a mediterrán stílusú kertekben, viszont fagyérzékenyek, nehezek, ezért választás előtt jól átgondolandó, mi lesz az ilyen edénybe ültetett növényekkel télen. Amennyiben a klasszikus cserépedények tetszenek Önnek, de a téli fagyok miatt mégsem ezt választaná, tetszetős, a kerámia cserepeket tökéletesen utánzó minőségi műanyag virágtartók közül választhat. 

A természetes rattanfonást imitáló, de azzal szemben időjárásálló műrattan virágcserepek, virágládák is igen népszerűek, sokan választják kerti bútoraikhoz ezeket.

Minimalista dizájnú teraszokra, kertekbe igen keresettek a betonhatású műanyag virágládák legfőképp könnyű súlyuk és időjárás-állóságuk okán.

Térformálás virágedényekkel

Erkélyeken, teraszokon nemcsak a korlátot díszíthetjük növényekkel, hanem a különböző funkciókat is elválaszthatjuk virágládába, nagy méretű kaspóba ültetett növényekkel. Ládába sövényként ültetve bizonyos, erre alkalmas növényeket akár a szomszédban lakók kíváncsi tekintetétől is megóvhatjuk kis oázisunkat. 

Konténeres fákkal, bokrokkal egy nagyobb méretű teraszon is varázsolhatunk magunk köré kertet.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.