„Utazz, vezess, tekerj és éld meg az élményeket. Megtervezzük, megépítjük, hogy te a saját utadat járhasd.” Ezzel hirdet valamit egy semmiről sem szóló reklámban a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. A film a kormány megbízásából készült az EU támogatásával. Úgy tűnik útfelújítások helyett itt valaki másra költi a magyar és az európai adófizetők pénzét. A videót a cikkünk alján nézheted meg.

Pocsék utak Budapesten és környékén

Budapest és környéke tele van pocsék, rossz minőségű utakkal. Nem csak az alsóbbrendűbb utak rosszak, a főutak közül több is életveszélyes állapotban van. Ilyen az egyik legforgalmasabb budai bevezető út, a Budakeszi út jelentős része is.

Értelmezhető útfelújítás

Az agglomeráció egyes térségeiben évtizedek óta nem volt értelmezhető útfelújítás. Az egyik leginkább elhanyagolt térség a Dél-budai agglomeráció, Budakeszi, Páty, Zsámbék, Telki, Budajenő, Perbál térsége egészen Piliscsabáig. Ezeken az utakon naponta tízezrek utaznak autóval vagy busszal.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Életveszélyes utak a budai agglomerációban

Busszal sem könnyű

A Budakeszit Páttyal, Pátyot Zsámbékkal és Pátyot Telkivel összekötő utak olyan állapotban vannak, hogy még a Volánbuszok is nehezen közlekednek. A rengeteg kátyútól, beszkadástól valóban életveszélyesek ezek az utak.

A magyar válogatott konvoja is elkerüli az életveszélyes utat

Fotó: BPK

Katasztrófális út

A Magyar Labdarúgó Szövetség edzőcentruma Telkiben van. Az M1-es autópálya és az MLSZ központ közötti út, amely Pátyon keresztül vezet, is katasztrófális állapotban van. Talán pont emiatt nem ezen az úton viszik a Puskás Arénába a magyar válogatottat, hanem Budakeszin keresztül ment a keddi magyar-portugál meccsre a konvoj.

Másra költik a pénzt

A Páty és Telkit összekötő rendkívül forgalmas út egy részét tavaly egy felhőszakadást követő áradás elmosta. A pátyi polgármester korábban arról beszélt a BudaPestkörnyéke.hu hírportálnak, hogy az út felújítását megígérték neki a Magyar Közútnál, de a pandémia miatt inkább másra fordítják a pénzt.

Elmosott út Páty és Telki között

2020.06.18 – Fotó: BPK

Semmiről szóló reklám az útfejlesztőtől

Az atv.hu oldalon találtunk rá arra a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. semmiről sem szóló reklámjára, amely bizonyára súlyos tízmilliókba került, a terjesztésére pedig talán százmilliókat költenek. Az utak karbantartása ugyan nem ehhez a céghez tartozik, azonban a pénzek átcsoportosíthatók, bármire költhetők: reklámra, fejlesztésre, felújításra. A videót a cikkünk alján lehet megnézni.

Lepattant utak

Évtizedek óta fizetik az autósok az üzemanyagárba épített útfejlesztési pénzeket, adókat, de az utak karbantartásával, építésével foglalkozó állami vállalatok valahogy mégsem haladnak. Magyarország lakosságának negyede Budapesten és környékén él, jelentős a népsűrűség, mégis évtizedek óta egyre csak romló minőségű, lepattant utakon kell közlekedniük.

Írd meg nekünk

Ha a te környezetedben is van olyan út, amelyen jelentős forgalom halad át és a felújításával nem foglalkozik senki, írd meg nekünk Messengeren vagy a [email protected] e-mail címre.

Itt a semmit sem reklámozó reklám

Kiemelt kép: Beszakadt útburkolat a Páty és Telki közötti úton – Fotó: BPK