A ház melletti terület megvilágítása egy rendkívül fontos feladat, amit nem érdemes húzni-halasztani. Ha már csak esztétikai szempontból nézzük a dolgot, akkor is sokkal szebb, ha a kertünk nem borul sötétségbe. Emellett persze sok más pozitívuma is van, ha a területet lámpákkal szereljük fel.  

Ugyanakkor a megfelelő kerti lámpák kiválasztása nem mindig egyszerű, hiszen több mindenre is oda kell figyelnünk. Mit és hogyan szeretnénk megvilágítani? Mekkora terület áll rendelkezésünkre a lámpák elhelyezésére? Milyen extra igényeink vannak, amiket a fényforrásoknak ki kell tudni elégíteni? Többek között ezekre a kérdésekre kell választ találnunk annak érdekében, hogy jó döntést tudjunk hozni.  

A mostani cikkünket egy rövid, de tartalmas útmutatónak szánjuk, amivel célunk, hogy segítsünk Önnek a döntésben. A kertben használatos lámpatestek nagyon sokfélék lehetnek, így nem árt átgondolni néhány dolgot. Mindenekelőtt pedig azzal kell tisztában lenni, hogy milyen lámpák közül válogathatunk?

Milyen kerti lámpák közül választhatunk? 

A megnevezés kicsit csalóka, ugyanis ebbe a termékkategóriába nemcsak azok a lámpák tartoznak, amikkel a kertet tudjuk megvilágítani. Valójában minden fényforrást ide sorolhatunk, amik a ház melletti terület megvilágítására szolgálnak. 

Vannak lámpák, amikkel kifejezetten a bejárati ajtót, illetve az előtte lévő lépcsősort tudjuk fénybe borítani. Ha a garázsbehajtó vagy a terasz esti kivilágítására keresünk megfelelő fényforrást, akkor arra is találhatunk ideális megoldást. A hagyományos kialakítású lámpatestek mellett vannak speciális változatok is, amik például besüllyeszthetőek a fal síkjába. Adott esetben ezekre is szükség lehet, ha helyszűkében vagyunk, esetleg egy kevésbé feltűnő, esztétikus megoldást keresünk. 

Ha még nem tudja honnan szerezhetné be az igényeinek megfelelő kerti lámpákat, akkor figyelmébe ajánljuk az Alampa.hu weboldalt. Itt nagyon sokféle különböző formájú, kialakítású és stílusú lámpatest kapható. Nem számít, hogy a homlokzatot, a bejáratot, a lépcsőt vagy a sövénysort szeretné-e megvilágítani itt megtalálja, amit keres.  

Mire kell nagyon figyelnie? 

Mindig a saját igényeit, illetve a kert, udvar adottságait kell szem előtt tartani. Lehet, hogy egy-egy reklámban azt látja, hogy valamelyik termék nagyon divatos. Ez azonban még nem jelenti azt, hogy Önnek is ideális megoldás lesz.  

Bízunk benne, hogy hasznosnak találja az írásunkat és most már pontosan tudja, hogy milyen kerti lámpákra van szüksége. Ezek után már csak arra kell figyelnie, hogy megbízható cégtől vásároljon.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos mérések szerint a BudaPestkörnyéke.hu hírportált a forgalmas napokon 340.000 ember olvassa!