Az íróasztalunk megvilágítása az egyik legfontosabb feladat. Elvégre oda ülünk le dolgozni és ott intézzük el a napi feladataink nagy részét. Ehhez pedig megfelelő fényviszonyok kellenek. Ideális esetben a dolgainkat nappali fényben tudjuk elintézni, amikor nincs szükség lámpára. Estefelé viszont nélkülözhetetlen egy megfelelő kialakítású és fényerősségű asztali lámpa használata. Főleg az őszi-téli időszakban, amikor a megszokottnál korábban sötétedik. Mire érdemes odafigyelni? Milyen szempontokat tartsunk mindenképp szem előtt? A mostani cikkünkben erről lesz szó.  

Egy sarkalatos pont: az asztali lámpa izzója 

Amikor a lámpavásárlás kerül napirendre, az egyik legfontosabb kérdés, hogy milyen égőrei van szükségünk? Az ugyanis sok mindent meghatároz. Ennek függvényében alakul a lámpa fogyasztása, színhőmérséklete, fényereje. Alaposan át kell gondolni tehát, hogy mit fogunk használni: kompakt, ledes vagy halogén változatokat? Mivel ma már számos okos megoldás áll rendelkezésre, így érdemes ledes égőkben gondolkodni. Azok ugyanis rendkívül energiatakarékos használatot tesznek lehetővé.  

Nem a méret a lényeg, vagy mégis? 

A méret tekintetében az asztal szélessége, hossza a mérvadó. Értelemszerűen nem érdemes túl nagy lámpát választani, hiszen akkor nem férünk el kényelmesen az asztalunknál. Ha pedig túl kicsi mellett döntünk, akkor nem biztos, hogy elégedettek leszünk a fényerejével. Nem szerencsés az a helyzet, amikor az asztalon maradnak megvilágítatlan területek. Így azokon a részeken nem tudunk dolgozni. A kisméretű asztalok esetében különösen nagy gondot kell fordítani a megfelelő asztali lámpa megtalálására. Remek megoldást jelenthetnek a stabilan rögzíthető lámpák, hiszen kis helyen is elférnek. A fényük viszont elég nagy ahhoz, hogy megfelelő fényviszonyokat teremtsenek. 

Ez is egy fontos kérdés: milyen az állíthatósága? 

Az asztali lámpa kínálat meglehetősen színes. A fix kivitelű darabok mellett ottvannak a könnyen állítható változatok is. Íróasztalra érdemes olyat választani, aminek a fénye több irányban is elmozgatható. Elvégre nem biztos, hogy mindig pontosan a lámpa alatt tevékenykedünk. Vannak, amiknek a szára is állítható, de vannak olyanok is, amiknek csak a fej részét tudjuk mozgatni. Az ALámpa webáruházban színes asztali lámpa kínálat várja. Itt nagyon sokféle eltérő anyagú, színvilágú és kialakítású darabot találhat. Bármelyikre is esik végül a választása nem tud rosszul dönteni. Minőségben ugyanis mindegyik megfelel az igényeknek, és nemcsak időtállóak, hanem szépek is. 

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos mérések szerint a BudaPestkörnyéke.hu hírportált a forgalmas napokon 340.000 ember olvassa!