Hónapokig fogva tartotta, megalázta, bántalmazta élettársát az a 36 éves férfi, akit egy fővárosi üzletben lopáson kaptak. Előállításakor kiderült, a monori rendőrök elfogatóparancsot adtak ki ellene és 8 napja mindenhol keresik.

Segítséget kért

A 27 éves asszony 2022. augusztus 29-én kért rendőri segítséget, miután már nem bírta elviselni párja kegyetlenségeit. A monori rendőrök elfogatóparancsot adtak ki S. Tibor ellen, és feltérképezték az összes számításba jöhető tartózkodási helyét. Két nappal később hat – négy monorierdei, két csévharaszti – címre indultak egyszerre, ám a férfit nem találták. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Lopáson kapták a férfit

Miközben további kutatómunkát végeztek, és igyekeztek még több rokont, ismerőst azonosítva, minél hamarabb a nyomára bukkanni, a zuglói rendőrök 2022. szeptember 6-án jelezték, hogy egy hipermarketben lopáson kapták az égre-földre keresett férfit. Előállítás, kihallgatás, őrizetbe vétel, letartóztatás – e forgatókönyv szerint teltek S. Tibor elkövetkező napjai.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Közös élet

A nyomozás felszínre hozta tettes és áldozata közös hónapjainak történéseit. Idén márciusban kezdtek közös életet Bakonyszentlászlón, majd a fővárosba, aztán egy németországi ismerősükhöz költöztek.

Bezárta, fenyegette

A férfi szüleinek monorierdei házába 2022 augusztusában tértek vissza. Az együttlétük 5 hónapja alatt S. Tibor állandó felügyelet alatt tartotta a nőt, sokszor bezárta, sehová nem engedte, fenyegetéssel, veréssel állandó félelembe kényszerítette. Az áldozat egyszer megpróbálta elhagyni, amit a férfi veréssel és ölési fenyegetéssel torolt meg, sőt elvette iratait és telefonját is.

Rettegett

A nő rettegett akkor is, amikor egy augusztusi hajnalon párja rámászott és közösülni akart. Az asszony először elutasította, mire pofonok, hajtépés és leszorítás volt a válasz. Életét féltve végül engedett az erőszaknak.

Meg akarta ölni

Négy nappal később, késő este, egy vita után S. Tibor hajánál fogva ráncigálta egy otthonuk közeli erdőbe, letérdeltette, többször fejbe rúgta, majd a földön fekvő áldozat mellkasára ülve combjaival összeszorította a fejét, miközben azt hangoztatta, megöli. Nyomatékul ököllel ütötte, leköpte, végül füvet és homokot tömött a szájába. A nő a történtek után fordult a rendőrséghez.

Mindent tagad

A zuglói lopáson rajtakapott és elfogott S. Tibort folytatólagosan, aljas indokból vagy célból elkövetett személyi szabadság megsértése, valamint szexuális erőszak bűntettével gyanúsították meg. Kihallgatásán a gyanúsítást nem panaszolta meg, de tagadta az elkövetést. Vallomást nem tett, kérdésekre nem válaszolt.

Felgyújtott egy autó

A bűnlajstromhoz hozzáadódott még egy 2022. augusztus 4-ei betörése is: egy monorierdei házból mobiltelefonokat, laptopokat, webkamerát, pénzt, valamint egy udvaron álló autót lopott. A zsákmányon túladott, a kocsit egy félreeső helyen felgyújtotta. Az őrizetbe vett S. Tibort a bíróság azóta letartóztatta. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Fotón a kiégett kocsi:

Videó:

Kiemelt kép: police.hu videorészlet