Az ügyészség vádat emelt egy férfi ellen, aki egy Dunakeszin található dohányboltot akart kirabolni, de azt a bátor eladó megakadályozta.

Két éve, novemberben történt az eset

A férfi 2021 novemberében, csukjában tört rá a dohánybolt eladójára. Közölte, hogy bevételt és elektromos cigarettákat akar, közölte, pisztoly van nála. – írta a Blikk. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Az eladónő nem ijedt meg

Az eladónőnek hihetetlen lélekjelenléte volt, kérte az elkövetőt, hogy mutassa meg a fegyvert, de a férfi csak egy tapétavágó kést tudott előrántani.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Ekkor közölte a rablóval, semmit nem fog átadni

A férfi megfenyegette a nőt azzal, hogy a pult mögé megy és azzal megszúrja. Az eladónő közölte, nem ad át semmit és hamarosan érkezik a rendőrség.

Rátámadt a nőre, de az ellenállt

Erre az elkövető a pultot a bevásárlótértől elválasztó plexi elemet letépte. Az eladónő ekkor egy állvánnyal tartotta távol a férfit magától, aki az ellenállásnak köszönhetően rövid időn belül elmenekült.

Tavaly májusban fogták el az elkövetőt

Az elkövetőt végül 2022 májusában sikerült elfogni. Az ügyben a Dunakeszi Járási Ügyészség a férfi ellen felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettének kísérlete miatt emelt vádat.

Videón az elfogás pillanata

Pár napja Újpesten történt hasonló eset

Ahogy a kekvillogo.hu is megírta, besétált a dohányboltba, majd a zsebéből előkapott egy fegyvert (vagy annak látszó tárgyat) és a bevételt követelte egy nő pénteken Újpesten. A bűnöző nem járt sikerrel, de a kétgyermekes édesanya lélekjelenlétén múlt, hogy nem következett be tragédia.

A bevételt követelte

A rendőrség tájékoztatása szerint a Budapesti Rendőr-főkapitányságra április 28-án 15 óra 39 perc körül érkezett bejelentés, hogy egy nő egy fegyvernek látszó tárgyat fogott az eladóra és a bevétel átadását követelte tőle.

Vérfagyasztó jelenetek

A Blikk a birtokába jutott a vérfagyasztó jelenetről a biztonsági kamera felvétele. Ezen látszik, ahogy egy fekete kabátot viselő, sötét hajú nő besétál a 4. kerületi üzletbe, majd némi szóváltást követően rászegezi a fegyvernek tűnő tárgyat P. Ritára.

Higgadt maradt az eladónő

A támadó még az arcát sem takarta el tettéhez. Azonban Ritát, a kétgyermekes édesanyát egyáltalán nem sikerült megijesztenie: végig higgadt maradt, és laza mozdulattal az ajtó felé intett a nőnek, aki ezután hoppon maradva kereket oldott. Lövés vagy sérülés szerencsére nem történt.

A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt fotó: Illusztráció/police.hu