Nagyon boldog Andy Vajna özvegye, Vajna Tímea, ugyanis megkapja az amerikai állampolgárságot, így végre hozzáférhet néhai férje több milliárdos amerikai örökségéhez. Az USA állampolgárság megszerzése nem egyszerű, hiszen vizsgázni is kell angol nyelvből, társadalmi és amerikai történelmi ismeretekből.

Kilenc éve vár erre

Vajna Tímea kilenc év óta szerette volna elérni, hogy amerikai állampolgár legyen, és most végre sikerült neki. Ez azért is fontos volt számára, mert így hozzájuthat a több milliárdos öröksége jelentős részéhez. Timi azután kapta meg az állandó egyesült államokbeli tartózkodást engedélyező zöld kártyát, hogy házasságot kötött Andy Vajnával, majd férje halála után nyújtotta be a papírokat, hogy amerikai állampolgár lehessen – írja a Blikk.

Most sikerült megszereznie az állampolgárságot

„Andy támogatta, hogy legyek én is amerikai állampolgár, és most jött el az ideje, hogy ezt kérelmezzem – mondta 2019-ben és csak most, három év elteltével sikerült megszereznie az állampolgárságot. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Rengeteg áldozat

Az USA állampolgárság megszerzése rengeteg áldozattal jár, hiszen a jelölt három hónapnál több időre nem hagyhatja el Amerikát és egy koránt sem könnyű, 100 kérdésből álló teszten is át kell mennie.

Letete a vizsgát

Tímeának április végén sikerült letennie a vizsgát. Ez azzal jár, hogy a 100-as kérdéssorból 10 kérdést tesznek fel, ebből 6-ra kell hibátlan választ adnia angolul.

Készül az eskütételre

A sikeres vizsgáról a közösségi oldalán számolt be Timi. Mint írta „Amerikai állampolgár vagyok. Kilenc év után! El sem hiszem. Holnap lesz az eskütétel – újságolta az özvegy a remek hírt, és azt is elárulta, hogy Anna nevű barátnője segítette, aki egyben az asszisztense is. Nem csak Andy akarata vitte előre Timit abban, hogy végig járja ezt a hosszú és rögös utat az állampolgárságért: az örökölt pénz egy részét csupán amerikai állampolgárként kaphatja kézhez.

3 milliárd forint a tét

Átszámítva közel 3 milliárd forint van letétbe helyezve amerikai bankszámlákon, amihez Timi csak akkor juthat hozzá, ha már amerikai állampolgár, mindaddig nem járhat el az ügyben egymaga.

Időigényes és drága

Évente milliók futnak neki az amerikai állampolgárságnak. A folyamat időigényes és drága. Mindenek előtt be kell nyújtani a honosítási kérelmet, majd a bevándorlási hivatal biometrikus vizsgálatra hív, ahol ujjlenyomatot vesznek.

Kemény menet a vizsga

Az állampolgárságért folytatott nagy menet következő lépése a bevándorlási hivatalnál egy személyes interjú. Ez magában foglalja a beadott kérelem ellenőrzését és további kérdéseket tehetnek fel. Ezt követi az állampolgársági 100 kérdéses vizsga. Itt ellenőrzik, hogy milyen szinten beszélsz angolul és mennyit tudsz az Egyesült Államok történelméről és az állampolgári ismeretekről. Ezután tájékoztatnak arról, hogy sikerült-e vagy nem megszerezni az állampolgárságot. Ha igen, akkor irány az ünnepélyes eskütétel.

Üzleti tervei vannak

Úgy tudjuk, Timi az USA-ban akar maradni, házat akar venni Kaliforniában és üzleti tervei is vannak – az biztos, hogy pénze lesz hozzá. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Vajna Tímea – Forrás: Youtube/444.hu