Három hét alatt összesen 180 halmozottan hátrányos helyzetű általános iskolásnak lesz állati jó nyara.

Saját szervezés

Példátlan programmal állt elő a Budapesti Állat- és Növénykert, ugyanis meghirdették a VakációZoo nevű eseményüket. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Mi is ez?

A VakációZoo egy napközis tábor, ahol halmozottan hátrányos helyzetű gyerekeket fogad három hétig az állatkert, akiket színes, stílusosan állati programok várnak.

Napi 300 ezer érdeklődő olvasó! A BudaPestkörnyéke.hu a 11. legolvasottabb hírportál lett Magyarországon. Részletek itt. Közben ne hagyd ki a napi programajánlatunkat sem, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ide kattintva megnézem a friss programokat.

 

 

Sokan jönnek

A három hetes programsorozat alatt 180 hátrányos helyzetű gyerek látogat el az intézménybe, ahol egyedülálló, életre szóló élményben lesz majd részük. A tábor három turnusban, július 26. és 30., augusztus 16. és 19., illetve augusztus 23. és 27. között fogad általános iskolás korú gyermekeket.

Kiket várnak?

A résztvevőket a budapesti kerületek önkormányzatai választották ki az adott kerületben élő, hátrányos vagy halmozottan hátrányos helyzetű, általános iskolába járó gyermekek közül.

Étel és ruha

A tábor résztvevőinek a szervezők napi háromszori étkezést (tízórai, meleg ebéd, uzsonna), továbbá VakációZoo pólót és sapkát is biztosítanak, ezzel is fokozva a különleges élményt.

Hét kontinens

Az egyes napokon 8 és 16 óra között változatos programok, különleges állatkerti élmények teszik felejthetetlenné a tábort. A gyerekek megismerhetik hét kontinens élővilágát, egy-egy állatház, kifutó lakóit az állatgondozók segítségével.

Nem csak tanulás

Az állatos és növényes élmények mellett kreatív kézműveskedés, játékos készségfejlesztés, például állati mozgások, hangutánzás, népi játékok, játszótéri programok, csapatépítés, vetélkedők, 3D filmvetítések, szimulátor kipróbálása és sok más érdekesség is szerepel a programban.

Fontos cél

A segítségnyújtás mellett a tábor célja: az Állatkertben látottak és hallottak, a megélt, megtapasztalt új élmények szorosan kapcsolódnak az iskolai tantervekhez (NAT2020), segítik a környezettudatos szemlélet kialakulását, elmélyítik a természet ismeretét, szeretetét és tiszteletét is.

Flamingók születtek

A lurkók az elsők között láthatják majd a nemrég született flamingó fiókákat. A több tucat kicsivel együtt már körülbelül 150 rózsaszín tollas él az Állatkertben, ami példátlanul magas szám az európai állatkertekhez képest. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Itt egy szürke flamingócska

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kép és kiemelt kép: zoobudapest.com