Egy ismeretlen személy fogta és eltávolította a friss aszfaltot védő kőelemeket, illetve a jelzőlámpát, ezzel idő előtt megszüntette a félpályás lezárást a Budakeszi úton, ezért újra kell aszfaltozni a felületet – közölte csütörtökön a Fővárosi Vízművek.

Egy ismeretlen személy eltávolította a friss aszfaltot védő kerítőelemeket és megszüntette a jelzőlámpás, félpályás terelést.

A vízművek munkatársai a lehető leggyorsabban visszaállították a lezárást, de az addig eltelt időben történt forgalmi terhelés a szükséges technológiai kötési idő betartásának elmulasztása miatt a burkolat felületének sérülését eredményezte, ami csak újabb útbontással és forgalomkorlátozással javítható ki – írta a vízművek a közösségi oldalukon elérhető közleményben.

Csütörtökön az aszfaltozás a Budakeszi felé vezető oldalon folytatódott, és a szükséges technológiai kötési idő elteltével, késő estétől ismét mindkét sávot birtokba vehetik az autósok.

A Fővárosi Vízművek számára jelentős károkat okozó elkövető miatt azonban a hétvégét követően ismét fel kell bontani, majd újra kell aszfaltozni a Budapest irányába vezető félpályát, a közlekedési rend újbóli korlátozásával a Budakeszi út – Pihenő út kereszteződésénél. Ezért a társaság ismeretlen tettes ellen feljelentést tesz.

Építési munkák az érintett területen – Forrás: Budakeszi Hír

Ahogy azt korábban megírtuk itt a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon Megkezdte a Fővárosi Vízművek a Budakeszi határában álló Korányi Kórház felkészítését a vírus tetőzésére, ezért lezárták a Budakeszi út egyik sávját, így jelentős dugó alakult ki Budakeszin. 

Kiemelt kép: Elbontott kőelemek helye – Forrás: Facebook/Fővárosi Vízművek