Sára Botond fővárosi főispán lett a Fidesz józsefvárosi polgármesterjelöltje. A hírt a párt kerületi alapszervezete jelentette be. A jelenleg főispáni pozíciót betöltő politikus, az elmúlt években két választást vesztett Józsefvárosban, de 2019 és 2022 után újra megpróbálja.

Ő volt Józsefváros polgármestere

Sára 2018 és 2019 között már vezette a kerületet, azonban a 2019-es önkormányzati választáson kikapott az ellenzék közös jelöltjétől, a volt rádiós Pikó Andrástól. Az eredmény nagyon szoros volt, mindösszesen 269 szavazat döntött, Pikó 49,6, Sára pedig 48,42 százalékot kapott.   A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

Főispán lett

2020 januárjában Orbán Viktor Sára Botondot nevezte ki a fővárosi kormányhivatal vezetőjének. Ezt a hivatalt akkor még kormánymegbízottnak hívták, 2022 júniusa óta azonban már főispán lett. Sára a 2022-es parlamenti választáson is elindult Józsefvárosban, azonban ismét kikapott a közös ellenzéki jelölttől, Jámbor Andrástól.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Szemetes Józsefváros

Sára Botond hétfői videójában arról beszél: „Arra panaszkodnak a józsefvárosiak, hogy egyre rosszabb a helyzet a kerületben”. Szerinte Pikó András 2019-ben megválasztott független polgármester korábban „a csillagokat is leígérte az égről, de ebből semmi nem valósult meg”. Úgy látja, hogy a város megállt a fejlődésben, a hajléktalanhelyzet tarthatatlan, az utcák egyre koszosabbak és szemetesebbek.

Pikó András, a 8. kerület polgármestere

Forrás: Facebook

Pikó is elindul

A június 9-i önkormányzati választáson Pikó András, jelenlegi polgármester is indul. „Mi június 9. tétje: a Fidesz embertelensége vagy a közösség ereje győz-e Józsefvárosban. Számomra nem kérdés, hogy nagyon sok jóakaratú ember összefogásával meg fogjuk tudni védeni a fejlesztéseinket és a támogatásainkat” – írta közösségi oldalán a napokban Józsefváros polgármestere.

A szabadság szigete

„Az addig tartó időszak azonban egyáltalán nem lesz könnyű. Tudjuk, hogy a Fidesz bármire képes, hogy megakadályozza a további fejlődést. Ezért a következő hetekben mindenkire szükség lesz, hogy személyesen mondjuk el a józsefvárosiaknak: ez a mi otthonunk, a szabadság szigete, és meg is fogjuk őrizni annak”.   A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: Sára Botond – Forrás: Facebook/Sára Botond