Legyőzte a koronavírust a 105 éves Magdus néni. Varga Pálné egy idősotthonban él, ott kapta el a fertőzést. Az idős asszony egy köhintés nélkül átvészelte a betegséget. Májusban egy 86 éves csömöri férfi gyógyult ki a koronavírusból.

105 évesen kapta el a koronavírust

105 évesen kapta el a koronavírust Magdus néni. Az encsi idősotthon lakója alaposan ráijesztett családjára, amikor kiderült, hogy pozitív lett a koronavírus tesztje. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elérni.

Erős a szervezete

Varga Pálnéról december elején derült ki, hogy megfertőződött. Lánya szerint Magdus néni szervezete nagyon erős és soha nem volt baj az egészségével.

Csak pépeset eszik

„Soha életében nem volt kór­házban, de októberben félrenyelt valamit, ezért rohammentővel kellett bevinni. Na­gyon rosszul tűrte, és megviselte, ezért a kérésemre egy nap után vissza is vitték. Azóta csak pépeset szabad neki ennie” – mondta a lánya Borsnak.

Augusztus óta ki sem mozdult az idősotthonból

„Augusztusban még itt nyaralt nálunk, de amióta a vírus megjelent, nem tud annyit mozogni. A félrenyelése óta sokat romlott az állapota, de még mindig na­gyon jó kedélyű. Mentálisan szerencsére nagyon jó állapotban van, vasárnap is végigsorolta a gyermekeinek a nevét, amikor beszéltem vele telefonon” –Laczkó Emilné.

86 évesen győzte le a koronavírust

Tavaly májusban írtunk arról, hogy egy 86 éves férfi legyőzte a koronavírust. A csömöri férfi 3 hétig volt kórházban, miután mindkét tesztje negatív lett.

100 évesen gyógyult meg

Felépült a koronavírusból egy 100 éves magyar nyugdíjas nő is, akit  egy otthonból szállítottak kórházba, miután erős fájdalmakra és legyengültségre panaszkodott. Mikor a lázát megmérték, kiderült: a hőmérő 38-at mutat, azért gondoskodtak a beteg azonnali kórházba szállításáról.

89 beteg hunyt el

A legfrissebb adatok szerint az elmúlt 24 órában 459 újabb embernél mutatták ki a koronavírus-fertőzést. Elhunyt 89 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 12 113 főre emelkedett. Kórházban 3815 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 263-an vannak lélegeztetőgépen.

A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elérni.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: MTI/Balogh Zoltán