Holtan találták a 16 éves Tisza Gábort, akit édesanyja két napja keresett. A fiatal fiú eltűnésében közrejátszhatott, hogy iskolatársai folyamatosan szekálták. Erről többször panaszkodott az édesanyjának.

Hétfőn tűnt el

Tisza Gábor hétfő reggel tűnt el a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei településről. A 16 éves fiú iskolába indult, de oda már nem érkezett meg. Édesanyja ekkor kezdte el keresni fiát. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

„Majd jövök”

Gábor hétfő reggel 7 órakor csak annyit mondott, „majd jövök”, de hiába várták haza. Utoljára reggel fél 8-kor látták Vaja településen. Annyi biztos: az iskolába tartó buszra már nem szállt fel.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Bántották az iskolában

Gábor a baktalórántházi Vay Ádám Gimnázium, Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium tanulója volt. Édesanyjának arról panaszkodott, hogy iskolatársai szekálják és bántják. Édesanyja szerint a fiú számára valóságos pokol volt.

Megváltozott a viselkedése

„Az utóbbi időben kezdtem el gyanakodni, hogy problémái vannak, hiszen megváltozott a viselkedése, nem akart elmenni itthonról, feszült és ideges volt. Csak nemrég tudtam meg, a tanévnyitó előtt, hogy mi történik valójában” – mondta a Blikknek a fiú eltűnése után az édesanyja.

Csendes gyerek volt

„Nehezen, de végül elmondta, hogy cikizik, piszkálják, durva szavakkal bántják. Én azt sem zárom ki, hogy fizikailag is érte bántalmazás, ugyanakkor ezt tagadta. Úgy sejtem, azért szálltak rá, mert visszahúzódó, csendes gyerek, nem nagyon szól vissza senkinek. A bántásokat lányoktól és fiúktól egyaránt tűrte. Volt egy olyan kijelentése, hogy inkább a halál, mint az iskola” – mondta Lovas Edina.

Cikinek tartotta az osztályfőnök védelmét

„Gábor nem egy bőbeszédű, nem tárta ki nekünk teljesen a szívét-lelkét, de múlt héten már nem bírta tovább. A lelkemre kötötte, hogy ne szóljak az osztályfőnöknek a bántásokról, mert az ciki, ő majd beszél vele” – mondta az édesanya.

Nem akart másik iskolába menni

Az édesanya azt mondta, hogy múlt hét pénteken, amikor a fiú hazament az iskolából azt mondta, hogy osztályfőnöke intézkedett. De Edina ettől nem nyugodott meg. Felajánlotta fiának, hogy keressenek egy másik iskolát. Gábor azonban azt mondta, hogy van egy jó barátja az iskolában, miatta nem szeretne máshová járni.

Szomorú hírt közölt az édesanya

Kedden délután az édesanya azonban szomorú hírt közölt: „Meglett a fiam, de sajnos már túl késő!!! Meghalt” – olvasható a frissített posztban.

Önkezével végzett magával

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztályát az ügyben azt közölte, hogy  hogy nem merült fel idegenkezűség gyanúja és a rendőrség közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálja az eset körülményeit. Vagyis, a 16 éves fiú önkezével végzett magával. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ha segítség kell!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelkielsősegély-számot!

Kiemelt kép: illusztráció