Egyre csökken az új fertőzöttek száma, ami reménykeltő annak tekintetében, hogy hamarosan lecsenghet a járvány harmadik hulláma, azonban a betegségben még mindig sokan vesztik életüket. Az elmúlt 24 órában 2796 új megfertőződést diagnosztizáltak, de elhunyt 212 beteg.

Csökken az új fertőzöttek száma

A kormányzati tájékoztató oldal szerint napról napra csökken az új megbetegedések száma. Ezt jelzi az is, hogy a mai napon 2796 új koronavírus-fertőzöttet azonosítottak Magyarországon. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Közel 800 ezren megfertőződtek

A koronavírusszámokat közlő portál szerint a járvány kezdete óta összesen 767 190 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Az aktív fertőzöttek száma pedig 262 447 főre csökkent. 

Tudtad? Magyarország legnépszerűbb TOP 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu, napi 240 ezernél is több olvasóval! Közben új szolgáltatást indítottunk nektek, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ne maradj le te sem a jó kis eseményekről. Ide kattintva éred el a naponta frissülő programajánlatunkat. Köszönjük, hogy te is minket olvasol!

Nő a gyógyultak száma

A járvány elleni védekezésben az is biztató, hogy a gyógyultak száma is folyamatosan nő: eddig már 478 323-an felgyógyultak a betegségből.

200 fő felett a halottak száma

Április 8-a óta szinte mindennap 200-nál több elhunytat jelentenek, ami botrányos és lesújtó adat. Csak a mai napon elhunyt 212 beteg, és ezzel a koronavírus magyar áldozatainak a száma 26 420 főre emelkedett.

Kevesebben vannak kórházban

Szintén a harmadik hullám enyhülését mutatja az is, hogy a kórházakban is csökkent a kezelésre szoruló betegek száma. Jelenleg 6737 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, és közülük 813-an vannak lélegeztetőgépen. 

Halad az oltás

A magyar lakosság 36 százaléka már legalább az első oltását megkapta. Eddig 3 576 705-en kapták meg az oltást, közülük 1 552 685-en már a második dózist is megkapták. Pénteken közel 68 ezren kapták meg az első vakcinát, ez visszaesés az előző naphoz képest.

Online is lehet időpontot foglalni

Nagy haladás a védekezésben az is, hogy az oltásra regisztráltak már online is tudnak időpontot foglalni az oltásukra. Egyelőre hétfő, kedd, szerdai napokra, Sinopharm vakcinával történő oltásra lehet jelentkezni.

Itt az újraindulás

Mivel a pénteki napon elértük a 3,5 milliomodik oltást, ezért a kormány újabb enyhítéseket jelentett be: szombaton már kinyithattak a vendéglátó helyek teraszai, a kijárási tilalom kezdete pedig este 11 órára módosult. A vendéglők reggel öttől este fél tízig lehetnek nyitva, és a beérkező vendégeknek nem kell maszkot hordaniuk, szemben a felszolgálókkal.

4 milliónál újabb enyhítések

Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggel jelentette be, hogy a 4 milliomodik beoltott után újabb enyhítések következnek. Ha elérjük a számot, megnyílhatnak a színházak, a tánc- és zeneművészeti események, a cirkusz, az edző- és fitnesztermek, a jégpályák, az állatkertek, a fürdők és uszodák, a játszóházak, a sportesemények, a kalandparkok, és kinyithatnak a szállodák, az éttermek belső helyiségei is. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Oltás – Forrás: MTI/Komka Péter