Az ünnepi időszak a HÉV-ek menetrendjét is befolyásolja. Fontos, tudni, hogy idén szilveszterkor egész éjjel jár az összes HÉV, a legtöbb vonalon félóránként közlekednek a szerelvények. Lássuk most a karácsonyi menetrendeket.

December 24-én, hétfőn napközben a járatok a szombati menetrend szerint közlekednek. Az utolsó HÉV-szerelvények a megszokottnál korábban, a délutáni órákban indulnak a végállomásokról.

H5-ös HÉV: Az utolsó vonat a Batthyány tértől Szentendrére 15 óra 58 perckor, Szentendréről a Batthyány térre 15 óra 12-kor, Békásmegyerről a Batthyány térre 15 óra 41 perckor indul. december 31-én napközben a szombati, újév napján az ünnepi menetrend szerint közlekednek.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

H6-os HÉV: A Közvágóhídtól 16 óra 5 perckor induló vonat csak Dunaharaszti külsőig közlekedik. Az utolsó vonat a Közvágóhídtól Ráckevére 16 óra 35-kor, Ráckevéről a Közvágóhíd felé 15 óra 13-kor indul. Ezt követően még egy vonat indul Tökölről 16 óra 8 perckor, amely Dunaharaszti külsőig közlekedik.

H7-es HÉV: Az utolsó járat a Boráros térről 15 óra 58-kor, Csepelről 15 óra 38 perckor indul.

H8-as HÉV: Az utolsó vonat az Örs vezér teréről Gödöllőre 16 óra 18 perckor, Gödöllőről az Örs vezér terére 15 óra 24-kor indul.

H9-es HÉV: Csömörről az Örs vezér terére 15 óra 34-kor, az Örs vezér teréről Csömörre pedig 16 óra 3 perckor indul az utolsó járat. Csömörről Cinkotára még 16 óra 4 perckor és 16 óra 34-kor is megy HÉV, ahonnan a 908-as éjszakai járattal lehet tovább utazni.

Budapesten a közösségi közlekedés nappali járatai 16 óráig közlekednek, 16 óra után éjszakai járatokkal lehet utazni.

A december 24-éről 25-ére, valamint a december 25-éről 26-ára virradó éjszakán nem közlekednek a menetrend szerint csak szabad- és munkaszüneti napokat megelőző éjszakákon induló vonatok. December 25-én és 26-án a vonatok a munkaszüneti és ünnepnapokon érvényes menetrend szerint, december 27-én és 28-án az év végi munkanapi menetrend szerint, december 31-én napközben a szombati menetrend szerint járnak.

A menetrendeket a BKK.hu/menetrendek oldalon, vagy a BKK FUTÁR utazástervező használatával lehet megtalálni. Aktuális információkat a MÁV-HÉV Facebook oldalán lehet olvasni.

BKK