Bár szeptember közepén kezdődött felújítás a MÁV győri fővonalán december 9-re készül el, az eltelt idő alapján azt gondolnánk, flottul megy a vonatpótló autóbuszok menetrend szerinti közlekedése. De még ma is előfordulnak meglepő esetek.

Még, jó hogy az utasok tudták az utat

Egy október 29-én este fél kilenckor Biatorbágyról induló S10-es számú vonatpótló busz sofőrjének Bicskére beérve az utasok segítségét kellett kérnie az eligazodáshoz, az utasoknak kellett irányítaniuk a járművet – erről számolt be az egyik utas, aki videót is készített az esetről. A BudapestKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Megoldották a helyzetet

A történtekkel kapcsolatos kérdésre a MÁV úgy reagált, hogy mivel az autóbusz-vezető eddig IC-pótló vonalon teljesített szolgálatot, nem rendelkezett helyismerettel, de, „a pillanatnyi anomáliát gyorsan feloldotta, a járat minden megállóba pontosan érkezett, minden csatlakozást elért” – írta a Gulyáságyú Média.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Pedig még táblákat is kitettek

A vonatpótlók sofőrjeinek eltévedését megelőzendő az érintett településeken még jól látható sárga táblákat is kihelyeztek. Ezek mutatják a helyes utat az egész országból toborzott autóbusz-vezetőknek.

Legalább luxusbusz volt

Azonban időközben más is kiderült: az utasok által irányított pótlóbusz nem Volánbusz- jármű, hanem egy székesfehérvári utazási iroda kirándulóbusza volt – számolt be a videót készítő olvasó. A MÁV Start illetékese ezt azzal indokolta, hogy az adott járaton alapesetben szolgálatot teljesítő autóbusznál váltóhiba lépett fel, ezért a fennakadás elkerülése érdekében állították be az egyik alvállalkozó „luxuskategóriájú járművét” helyette.

Mutatjuk a videót:

Bevetésen a vonatpótló buszok

A szeptember 18-án kezdődött felújítások miatt a Budapest–Tatabánya–Győr–Hegyeshalom vasúti fővonalon megnövekedett menetidővel kell szembenézniük az utasoknak. A Budaörs és Szárliget közötti, három megyét is érintő, 41 kilométeres szakaszon vonatpótló busszal lehet közlekedni.

„Eltévedt” a sofőr

Korábban írt egy elkeseredett bejegyzést egy utazó az egyik érintett település, Bicske közösségi médiás csoportjában arról, hogy az aznap a 21:42-korBudaörsről induló vonatpótló busz „eltévedt”. A sofőr abból az irányból hajtott be Törökbálintra, ahonnan Biatorbágy felől kellene érkeznie.

Egy utas szólt

A bejegyzés szerint egy utas vette észre, hogy valami nem stimmel, és ő szólt buszvezetőnek, hogy meg kellene fordulnia, ezt követően pedig az utasok irányították a sofőrt, hogy merre menjen.  Mindezek után Biatorbágyon műszaki hiba miatt nem sikerült becsukni a busz egyik ajtaját – számolt be a történetről a Gulyáságyú Média.

A MÁV nem tud fennakadásokról

A lap megkérdezte a MÁV Zrt. kommunikációs igazgatóságát az esetről: ők úgy tudják, a Volánbusz által üzemeltetett vonatpótlás fennakadások és késések nélkül zajlik.

Vonalbejárást is tartanak

A vasúttársaság hozzátette: a vonatpótlási feladatra újonnan érkező kollégáik számára a munka felvétele előtt vonalbejárást tartanak. Mint írták, ennek ellenére előfordul, hogy „a helyismerettel nem rendelkező autóbusz-vezetőink utat tévesztenek, de ezzel kapcsolatban utaspanaszokat nem kaptunk.” A BudapestKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: részlet a videóból