A magyarországi Dechatlon úgy döntött, hogy október 1-től, vagyis mától nem árusít többet PET palackos termékeket, mindet leveszi a polcról. Ha az összes áruházlánc így döntene, nagyon gyorsan sok ezer tonnával kevesebb műanyag szemét kerülne teljesen feleslegesen a szemétbe.

Mától nem árulják

Október 1-jétől a Dechatlon hazai üzleteinek polcairól lekerülnek a PET palackos termékek – közölte a sportszeráruház-lánc. Az egyszerhasználatos műanyag csomagolású termékek kivezetésével az Dechatlon évente 300 millió forintos bevételről mond le. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Amit még nem adtak el, elajándékozzák

A polcokról lekerülő, nem értékesített közel 20 ezer PET palackos italt a Decathlon a Budapest Bike Maffia részére ajánlja fel, ezzel végleg lemondanak a műanyag palackos termékek árusításáról.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Évente 800 ezer palack

A Decathlon áruházak közül Magyarország boltjai a másodikak Európában, amelyek örökre megválnak a PET palackoktól, annak ellenére, hogy a vásárlók körében népszerűek. Mint írták: 2022 első félévében hozzávetőleg 400 ezer darab PET palackos terméket értékesítettek az áruházakban, köztük vizeket, ízesített és izotóniás italokat.

Újrahasznosítás

Október 1-jétől a palackok kizárólag például az újrahasznosított poliészter alapanyagú ruházati cikkek formájában lesznek megtalálhatók a Decathlon magyarországi üzleteiben.

Por formájában árulják, keverd ki te

Az izotóniás italok por állagú kiszerelésben továbbra is elérhetők lesznek, így a termékről nem, csupán a csomagolás egy típusáról kell lemondaniuk – írta a kereskedelmi áruházlánc.

Környezetbarát vállalat

A Decathlon célja, hasznosnak lenni az emberek és a bolygónk számára. A cég küldetésének tekinti fenntartható módon elérhetővé tenni a sportolás örömét és jótékony hatását a lehető legtöbb ember számára.

Fenntartható fejlődés

Mérhető és nyilvános vállalásokat tesznek, hogy hozzájáruljanak egy karbon semleges gazdaság megteremtéséhez. Az alapanyagok kiválasztásánál kiemelten kezelik a fenntarthatósági elveket.

Természet megóvása

A Dechatlon környezetvédelmi küldetése három pilléren alapszik: emberek fejlesztése, természet megóvása és a fenntartható értékteremtés.

Mi a baj a PET palackokkal?

A PET palackok több száz év után bomlanak el, vagyis ha iszol egy ilyen palackból, majd eldobod, az bizony bőven túlél téged és még az ükunokáid ükunokáit is. A folyókba került palackok a tengerbe jutnak, ahol óriási szemétszigeteket alkotnak. Egyre fontosabb tehát a palackok összegyűjtése és újrahasznosítása, persze a legjobb az lenne, ha kevesebb PET palackot használnánk, vennénk meg. A Dechatlon ennek a felelősségét érezte és ezért vette le a polcokról az ilyen termékeket. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Dechatlon áruház Budaörsön – Fotó: BudaPestkörnyéke.hu