Amint arról a BudaPestkörnyéke.hu is beszámolt az év elején prosztatarákot diagnosztizáltak Reviczky Gábornál, nem sokkal később pedig meg is műtötték. Bár az operáció után úgy tűnt, minden rendben van, később a PET CT-n kiderült: áttétek alakultak ki a szervezetében. A színész eleinte nem akart kemoterápiás kezelésen részt venni, ám később meggondolta magát, most pedig elárulta, mikor és hogyan jött rá, hogy beteg.

Váratlanul lett rosszul

A 74 éves színművész állítása szerint egy vadász során jött rá, valami nem stimmel. Váratlanul rosszul lett, majd pedig a diagnózis után kiderült, a daganat már tíz éve a testében lehet. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Vadászni voltak

„A kollégáimmal vadászni mentünk – amit egyébként gyűlölök, csak a társaság miatt adtam be a derekam –, minden szép volt, és egyszer csak elrepült fölöttem egy fácán. Soha életemben nem találtam még el vadat, de akkor pont a lábam elé zuhant a tetem, és abban a pillanatban rosszul lettem. Gyorsan kórházba vittek, ahol rövid vizsgálat után közölték, hogy rákos vagyok. Rögtön három daganatom is van…” – mondta a Nők Lapjának adott interjújában Reviczky Gábor.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Nem akart kemot

A művész a kemotárpia kapcsán korábban azt mondta, egész jól bírja a mellékhatásokat, azt viszont észrevette, hogy az arszőrzete kopni kezdett. Azt is elmondta, miután felfedte betegségét, többen keresték meg segítő szándékkal, szakembereket is ajánlottak neki.

Sok szeretet kap

Mindez persze nagyon jól esik neki, mint mondja korábba nem is hitte volna, hogy kaphat ekkora szeretet. „Azt mondom, már ezért is megérte ezen a hőfokon végigcsinálni” – magyarázt a színész, aki az őszre már a visszatérését tervezi.

Nem vesz tudomást a betegségéről

A színész korábban egyébként elmondta, nem igazán vesz tudomást a betegségéről, mert úgy gondolja, ha átadja magát neki, akkor nem tud majd felépülni.  „Nem veszek tudomást a betegségemről, mert különben nem tudom legyőzni. Nem adhatom át magam neki” 

Az állapotához képest minden rendben

„Az orvosok azt mondták, az állapotomhoz képest minden rendben van. Az csak hosszas vizsgálatok során fog kiderülni, hogy a kemoterápia hatásos volt-e. Most megnézték a véremben lévő rákos sejtek szintjét, és ha ez a következő vérvételek során csökken, az jelzi a kezelés sikerességét” – ezt júliusban nyilatkozta Reviczky Gábor a Blikknek.

Kétféle szert kap

„Kétféle szert is kapok, az egyik maga a kemo, másik pedig egy nyugtató, erősítő vitaminos keverék. Van, akit egy-egy kezelés utána a mosdóba is ki kell kísérni, annyira legyengül, de mivel én nem a legerősebb terápiát kapom, ezért egyedül érkezem autóval, és ha végzek, minden gond nélkül haza is vezetek” – mondta akkor.

Van esély

A Nemzet Művésze hisz a gyógyulásában, úgy gondolja, csak így van esélye a felépülésre. „Tudom, hogy meg fogok gyógyulni! Hit és pozitív gondolkodás nélkül az orvos és a célzott sugározás is felesleges” – mondta korábban Reviczky Gábor, aki saját esetéből tanulva minden férfitársát arra figyelmezteti, nem szabad figyelmen kívül hagyni a vizsgálatokat, pláne 40 év felett. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Reviczky Gábor – Forrás: MTVA