Japán sokunknak még mindig egy misztikus sziget, ahol a technológia rohamos fejlődése és a szigorú fegyelem határozza meg a mindennapokat. Amikor a szeszes italok kerülnek szóba Japán kapcsán, egyből a szaké jut eszünkbe, pedig számtalan, egyéb finom nedűt találunk a szigetországban. Járjunk utána, vajon mi a sikerük titka.

Japán ivási szokások

A japán társadalomban fontos szerepet játszik az ivás. Gyakoriak mind a társadalmi, mind pedig az üzleti kapcsolatok erősítése céljából szervezett ivópartik, melyek éttermekben vagy speciális helyszíneken (izakaya) kerülnek megrendezésre. A szokásokat tekintve nem magukat szolgálják ki, hanem egymást kínálják a rendezvényen megjelent felek. A részegség azonban az éttermekben illetlenség, más helyszíneken elnézik, de nem lehet sosem zavaró másokra nézve.

Miután hagyománya van az italozásnak, így számtalan fajta alkoholos ital készül az országban. A Prémium Italnagykereskedés Online japán italok kínálatában a kihagyhatatlan szaké mellett egyéb különlegességek is kaphatók. Érdemes kipróbálni a különböző szeszes italokat. Fogyasztásuk közben megtudhatod, hogy mennyire különböznek a jól megszokott ízektől. Lehet, hogy több hasonlóságot találsz a rejtélyes távol-keleti italokban, mint gondolnád?

Kitekintés a szigetországi italfajtákra

Néhány whisky alkoholtartalmát tekintve sem tartozik a kispályás kategóriába. Japánban népszerű szuvenír a whisky, melynek szigetországi változatait, több, nemzetközileg is elismert márka képviseli. A helyiek egyik kedvelt itala a “highball”, melyet szódával hígított whiskyből készítenek, igazán frissítő és könnyen lecsúszó ital.

Abszolút favorit a sör a szigetországi férfiak körében, Japánban nagy múltú sörfőzdék sokasága állítja elő az aranylóan csillogó nedűt. Emellett számtalan kézműves sörfőzde is ontja magából a minőségi söröket. Mély, telt ízükkel igazán jól passzolnak a japán ételekhez.

Az elmúlt években a borok népszerűsége is megnőtt. Ezek az alkoholos italok könnyed, gyengéd aromájukkal csábítanak fogyasztásra. A nagy európai bortermelőkhöz hasonló fajtájú szőlőkből készítik a fehér- és vörösborokat, de egyre inkább teret kapnak a japánban honos szőlőfajtákból készült italok a piacon. A szilvabor (Choya) például olyan édes ízű ital, mely a japán szilvából készül, átmenet a sárgabarack és a szilva között. A legfinomabb jégkockával és szódával keverve.

A minőség záloga

A szigetország lakóira jellemző fegyelem, céltudatosság és a minőséget megkövetelő stílus az alkoholos italok készítésénél is jól megfigyelhető. A csomagolás, az üvegek dizájnja és a bennük lévő italok, mind visszatükrözik a Távol-Kelet hangulatát és az országra jellemző precizitást. 

A díszcsomagolású dobozban kapható szeszes italok bármilyen alkalomra adhatóak ajándékba. Nemcsak a különleges díszítés, hanem a bennük lévő italok egyedisége teszi biztosan tökéletessé a meglepetést.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos mérések szerint a BudaPestkörnyéke.hu hírportált a forgalmas napokon 340.000 ember olvassa!