A fürdőszoba az a hely, ahol a leginkább megteremthetjük a természetközeliség életérzését. A környezettudatos életmód, a természet szeretete egyre inkább a mindennapjaink részévé válik, ezért is igyekszünk becsempészni a természet színeit, hangjait, illatait a fürdőszobánkba is.

A csobogó víz vagy a vízzel teli kádban való fürdőzés már önmagában nyugtató hatású. Ha ezt kiegészítjük a természet hideg vagy meleg színeivel, varázslatos fürdőszobai színkavalkádot kaphatunk.

Termálfürdő és strandhangulat

Ha a nyári strandolás, esetleg tengerpart hangulatát szeretnénk megidézni, válasszuk a kék színt. Nyugtat, hűsít és általa könnyebben tudjuk magunkat egy úszómedencébe képzelni. Választhatunk hozzá még világosabb szürke vagy bézs árnyalatokat.

Ugyanakkor vigyázzunk, mert ha túl erős vagy túl mértéktelen a kék szín mennyisége, áteshetünk a másik végletbe és nem lesz a fürdőszoba a kedvenc helyiségünk egyike.

A lecsendesítő zöld és a békítő lila

Túlpörgős, rohanással teli napok után egyértelműen a nyugtató zöld szín hatása kell nekünk. Ezt biztosíthatjuk akár halvány zöld árnyalatokat tartalmazó csempékkel, de ha más színű a fürdőszobád, az se riasszon el, a relaxáló hatást elérheted néhány párás levegőt kedvelő növényfajta beszerzésével. Nemcsak a hangulatodat fogják feldobni, mellette még a levegőt is frissebbé varázsolják.

A zöld mellett a lila is olyan szín, amely nyugtatólag hat ránk. Egy lila színnel csempézett fürdőszoba némileg riasztó hatású, de megoldhatjuk másképp is a kérdést. Egy halványsárga vagy bézs, barna, illetve legfőképp lila fürdőszobába kitűnően illenek a lila színű kiegészítők vagy néhány csokor szárított levendula. A bátrabbak kipróbálhatják akár a lila színű bútorokat is.

Extravagancia a fürdőben

Ha a harsány színek kedvelője vagy, az se riasszon el! Érdemes az adott élénk színt először csak egy-egy kiegészítővel bevinni a fürdőszobába, például az egyik fiókod vagy törölköződ lehet piros.

A fürdő egy részét is kicsempézheted a kedvenc színeddel, esetleg kombinálni lehet feketével vagy egy világos színnel. De láttunk már olyat is, ahol nem riadtak vissza az egész fürdőszoba pirosra vagy bordóra “színezésétől”. Ha te is ennek vagy a rajongója, az biztos, hogy aki a fürdőszobádba belép, nem fog téged többet elfelejteni.

Napjainkban a fekete önmagában is nagy divatszínné vált depresszív hatása ellenére. A fürdő feketére festése azért túlzás lenne, de fehérrel ötvözve egyensúlyba hozható, főleg, ha valamilyen mintázattal is kiegészül.

A fehér mindig nyerő szín lesz!

Ha a letisztultságot, a minimalista elemeket kedveled, a fehérrel soha nem fogsz csalódni. A kiegészítőkkel, néhány növénnyel kellően fel lehet dobni egy fehér dominanciájú fürdőszobát, és ez bőségesen elég lesz ahhoz, hogy befolyásolja a hangulatot.

Ha egyszínű a fürdőszobád, fa vagy fém kiegészítőkkel is egy teljesen más életérzést fogsz felébreszteni a belépőkben. És ha a vidám színekhez vonzódsz, választhatod a citrom-, a narancssárga, zöld vagy kék elemeket.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Ha Ön is szeretne ilyent Budapest környékének egyik legismertebb hírportálján, amely a forgalmas napokon már Magyarország legolvasottabb hírportáljai között van, akkor kattintson ide!