Az énekest szombaton több társával együtt vitézzé avatták a Szent Flórián templomban. A különleges pillanatról a közösségi oldalán is beszámolt. Leírta azt is, hogy mit érez a feladatának.

Óriási élményben volt része

Varga Viktor az Instagram követői számára mesélt arról, hogy szombaton másokkal együtt vitézzé avatták a Szent Flórián templomban. Álmában sem gondolt arra, hogy ilyen megtiszteltetésben lesz egyszer része. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Érzelmektől túlcsordult

Saját maga szerint extatikus élmény volt számára az, amikor kiejtette a “Hazámat szolgálom!” mondatot. Úgy írta le a történteket, hogy “erős áhítat” lett rajta úrrá. Úgy érzi, öszefonódott a magyar földdel, mióta van egy saját szelete belőle.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Megtisztelve érzi magát

Az énekes kiemelte, számára nagy megtiszteltetés az, hogy a rend tagjai figyelemmel kísérték a munkásságát a tudta nélkül, valamint az, hogy megajándékozták a bizalmukkal. Varga Viktor szerint Perutól Indián át a Skandináv területekig minden országban van valami érdekes. Mindegyiknek megvannak a saját stíluselemei, ruhái, zenéi, minden népnek nemzeti identitása van.

Keresi az elfeledett értékeket

Varga Viktor azt írta, hogy igyekszik felidézni, amiket “generációkon át feledtettek nagyszüleinkkel, szüleinkkel”. Hangsúlyozta, hogy rendkívül régre visszanyúló őskultúrával rendelkezik a magyarság.

Így ébredt fel benne a nemzeti öntudat

Az énekest korábban a Nemzeti Lovas Színház felkérte, hogy írja meg a Fehérlófia musicalt. Erre boldogan igent mondott, és számos ősi magyar hangszert vásárolt meg. Felkutatta és feljátszotta a régi dallamokat, és úgy érzi, ekkor indult el benne a nemzeti öntudat.

Több építő lehetőség elé állította az élet

Megemlékezett arról, hogy a Trianon Múzeum felkérésére szerzett dalt, valamint megírhatta a Nemzeti Cirkusz Himnuszát is. Fontos mérföldkőnek érzi a Himnusz és a Hazám, hazám újraéneklését.

Ezt érzi a feladatának

Varga Viktor úgy érzi, hogy minden más mellett a magyarság értékeinek megmutatása és életben tartása a feladata. “Büszke vagyok, és boldog!” – zárta gondolatait.

Ruha nélkül ugrált

Az egykori tehetségkutatós énekes másfél éve azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy kivont karddal, rasztahajú Petőfinek öltözve énekelte el a Himnuszt egy sziklán. Tavaly augusztusban pedig ruha nélkül fesztiválozott. Az O.Z.O.R.A. feszten fotózták le, azonban a képen ki kellett takarnia bizonyos részeket, hogy a platform ne törölje fotóját rögtön a feltöltést követően. Az énekes kiakadva abszurd és álprűd közösségi irányelvekről beszélt, a fotónak a célja pedig az önelfogadás, az emberi mivoltunk ünneplése, a szabadság, a szerelem és a felhőtlenség közvetítése, a nudizmus és a természetesség egyszerű boldogságának feltárása volt.

Varga Viktor posztja

Suhajda Szilárdról is megemlékezett

Május 27-én Suhajda Szilárdról posztolt. “E világ a lehetetlenek lehetségessé tételéről szól néhányunknak” – írta. Hozzátette, a határ mindig a csillagos ég legyen.

Ezt gondolja a hegymászó teljesítményéről

Varga Viktor szerint Suhajda Szilárd a csillagos égen is túlmászott, egészen a mennyekig. Hősként tekint rá. “Jó mászást az üveghegyeken túl” – zárta gondolatait. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Varga Viktort vitézzé avatják – Forrás: Instagram