Az egykori tévés, Várkonyi Andrea, amióta összejött a közbeszerzésekből milliárdossá vált Mészáros Lőrinccel, pillanatokon belül sikeres üzletasszony lett. Pár hónap alatt 100 milliót meghaladó bevételt ért el az új cége, a sornak pedig nincs vége. Újabb cégekbe és alapítványokba kerül be Várkonyi Andrea, aki élete nagy bizniszét csak akkor szúrhatja el, ha elhappolják előle Mészáros Lőrincet. Minden pillanatban résen kell lennie, mert nemrég volt már ilyenre példa.

100 millió 4 hónap alatt

A TV2 egykori műsorvezetője Mészáros Lőrinc oldalán építi üzletasszony karrierét. Sok vállalkozó megirigyelhetné Várkonyit, hiszen az egyik cége alig 4 havi működés után már százmilliónál is nagyobb árbevételt termelt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Feleségcsere

Várkonyi saját lábra állása akkor lett igazán látványos, amikor összejött az egykori gázszerelővel, Orbán Viktor jóbarátjával, a néhány év alatt milliárdossá vált Mészáros Lőrinccel. Ez nagyjából úgy történt, hogy Várkonyit leszerződtette Mészáros Lőrinc volt felesége, Beatrix asszony a saját tévéjénél, aztán pár hónappal később Beatrix asszony kikerült a Mészáros-érdekeltségek javából és bejelentették a válást. Andrea lett Beatrix utóda. Az Mfor.hu írása szerint azóta sorra újabb érdekeltségekkel gyarapodik a volt tévés.

Napi 300 ezer érdeklődő olvasó! A BudaPestkörnyéke.hu a 11. legolvasottabb hírportál lett Magyarországon. Részletek itt. Közben ne hagyd ki a napi programajánlatunkat sem, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ide kattintva megnézem a friss programokat.

 

 

Repkednek a milliók

Egy évvel ezelőtt, 2020 szeptemberében Várkonyi megalapította a Whitedog Media Kft.-t, melynek székhelye az Andrássy úti épület, amelyben Mészáros Lőrinc cégeinek egy része is be van jegyezve. Az új vállalkozása már az első négy hónap alatt 127 milliós árbevételre tett szert. Ennek fele tiszta nyereség, 52,8 millió forint, amiből 35,35 millió forint osztalékot vett ki Várkonyi Andrea. Ide kapcsolódik: „Miért nem tudom elhinni, hogy ez egy igaz szerelem?” – teszik fel egyre többen a kérdést Várkonyi Andrea és Mészáros Lőrinc közös fotóit látva

Dagad a biznisz

A biznisz tovább dagad, hiszen a portál információi szerint augusztus 31-től Mészáros Lőrinccel közösen lettek a tulajdonosai a néhány héttel korábban létrehozott Ekho Belvedere Kft.-nek. Nem sokkal a Belvedere megalapítása előtt Várkonyi beült még a frissen létrehozott Alapítvány az innovatív oktatásért kuratóriumelnöki székébe is.

Lőrinc irodája

A portál beszámolói szerint új szervezetet pár napja, szeptember 9-én jegyezték be Mészáros Lőrinchez kötődő Andrássy úti villaépületbe. Az már a civil szervezetek jegyzékéből derült ki, hogy az alapítványt június 18-án alapították, július 31-én pedig a Fővárosi Törvényszék elrendelte a szervezet nyilvántartásba vételét.

Várkonyi elnök asszony

Az alapítvány kuratóriumának elnöke nem más, mint az Andrássy úti villaépület egyik tulajdonosának leendő felesége, Várkonyi Andrea. Mint az a szervezet nevéből is sejthető, az oktatás területén terveznek tevékenykedni.

Tévériporter az egyik képviselő

A szervezet célja, köznevelési vagy szakképzési intézmény oktatástechnológiai, infrastrukturális fejlesztése, dolgozó pedagógusainak szakmai fejlődésének támogatása, a tanulók tehetséggondozása vagy felzárkóztató esélyteremtése, továbbá hazai és határon túli tudásmegosztásának támogatása. A szervezetnek még két bejegyzett képviselője van. A kuratórium tagja Horváth Ádám, illetve Szentes Richárd, a már nem létező EchoTV egykori riportere.

Lendő férje Andrea üzlettársa

Feltűnő párhuzamot lehet felfedezni az új alapítvány, valamint Várkonyi tavaly létrehozott cége, a Whitedog Media tevékenysége között. Utóbbi feladata volt menedzselni a Mészáros-csoport jótékonysági programját. A High-Tech Suli nevet viselő program keretében öt általános iskolában szereltek fel egy-egy digitális tantermet.

Minden a Mészáros-körön belül

hvg információi szerint a program lényege, hogy az iskolákba elviszik a CraftBot nevű 3D-s nyomtatót. Ennek gyártójába, a Craftunique-ba szállt be tavaly 781 millió forinttal a Mészáros több mint 62 százalékos tulajdonában lévő MKB Bank, amely hitelintézet így a cég ötödét birtokolja.

Elhappolják Mészáros Lőrincet

Várkonyi Andrea szépen építi üzletasszony karrierét. Egymás után gyarapodnak azok a Mészáros-érdekeltségek, amelyekhez már hivatalosan is köze van. Ilyen környezetben pillanatokon belül ő is milliárdos lesz. Ezt csak akkor szúrhatja el, ha nem veszi észre, ha valaki elhappolja előle Mészáros Lőrincet. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Mészáros Lőrinc és Várkonyi Andrea – BPK-montázs