Manapság divatossá váló eszközt használtam a bizonyítványosztáshoz. Gratulálok a 9.c osztály tanulóinak a szép eredményekhez! – írta a Facebookon Tollner József, a budaörsi Illyés Gyula Gimnázium tanára. A mellékelt képeken látszik, hogy a divatossá váló eszköz a vasalódeszka.

Ahogy a BudaPestkörnyéke.hu is beszámolt róla, megalázó, és szégyenteljes, ahogy a tankerület elbánt azzal a tornatanárral, aki a kijárási korlátozások és az online oktatás bevezetése idején kicsit megpróbálta felrázni videójával a diákjait azzal, hogy megmutatta, akár testnevelést, sőt, úszást is lehet otthonról tanulni.

A vasalódeszkás testnevelő tanár videóját már több százezren látták: a digitális oktatás időszakában egy vasalódeszkára fekve mutatta be az úszás mozdulatait – írja a 24.hu.

https://www.facebook.com/100000226957175/videos/5312141272136719/

Írásbeli figyelmeztetést kapott annak ellenére, hogy nyilvánvalóan nem oktatóvideót készített. Az írásbeli indoka az volt, hogy a videón az iskola pólójában van.

„Át kellett adnom a tanulói csoportjait a kollégáinak, a továbbiakban nem küldhetett a diákoknak semmilyen digitális anyagot” – mondta a tanár, aki most úgy nem taníthat, hogy közben nincs felfüggesztve.

Közben az ombudsman is vizsgálta a tanár ügyét, illetve aláírásgyűjtést indított egy nemzetközi civil szervezet is.

Kiemelt kép: Bizonyítványosztás Budaörsön – Forrás: Tollner József Facebook oldala