Akadozik a vonatközlekedés az 1-es fővonalon, miután Almásfüzitőnél elromlott a biztosítórendszer. A MÁV közleménye szerint esetenként 60 percet késnek a vonatok, és járatkimaradásokra is számítani kell. Szintén vasárnap reggel Fehércsurgónál egy autóval ütközött a vonat, a szerelvény pedig kisiklott. Itt is fennakadások vannak.

Baleset Fehércsurgónál

A Székesfehérvárról Komáromba 8:26-kor elindult S150-es vonat (34912) oldalának ütközött egy autó Fehérvárcsurgó közelében, az Igari úti átjárónál. A balesetkor a fény- és félsorompó jól működött. A vonat kocsija két tengelyével kisiklott. A vonaton egy ember könnyebben sérült, valamint a vasúti pálya is rongálódott. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Késnek a vonatok

A helyszínelés és a műszaki mentés ideje alatt – várhatóan kora délutánig – szünetel a forgalom, emiatt Bodajk és Székesfehérvár között pótlóbusz szállítja az utasokat. A Székesfehérvár-Komárom vonalon 20-30 perccel hosszabb eljutási időre kell számítani.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Műszaki hiba

Vasárnap délelőtt, Almásfüzitő állomáson meghibásodott a biztosítóberendezés, emiatt az érintett szakaszon átmenetileg szünetel a forgalom. A Budapest-Győr-Hegyeshalom vonalon 20-30, esetenként 30-60 perccel hosszabb eljutási időre, rövidebb útvonalon közlekedő járatokra, illetve járatkimaradásokra is lehet számítani.

Sztrájk a Volánbusznál

Közben vasárnap üzemkezdettől hétfő üzemzárásig sztrájkolnak a Volánbusz vezetői. Országszerte 3.600 helyi és 23 ezer helyközi kieső járattal számol a Volánbusz sofőrök vasárnapi és hétfői sztrájkja miatt a társaság menedzsmentje.

Kieső járatok

A Volánbusz honlapján tette közzé, hogy – előreláthatóan – mely járatok nem indulnak el vasárnap és hétfőn. A lista járattípusonként – helyközi, helyi, „kékbusz” -, azon belül pedig vármegyei bontásban listázza az érintett járatokat.

Kétszer tárgyaltak

A Volánbusz közleménye azt írja, hogy a MÁV-Volán-csoport vezetése idén már két alkalommal, január 16-án és január 23-án is tárgyalóasztalhoz ült az érdekképviseletekkel. A tulajdonosi ajánlat szerint a 2024-2026-os, hároméves bérfejlesztési ciklus alatt a cégcsoport munkavállalóinak alapbére átlagosan legalább 25 százalékkal növekedne, az első évben, 2024-ben egységesen havi 70 ezer forinttal nőne a vállalatcsoport minden munkavállalójának alapbére.

Több vonat jár

A Volánbusz felhívta a figyelmet arra is, hogy a munkabeszüntetés alatt várható fennakadások csökkentése érdekben a MÁV-Start nagyobb kapacitással biztosítja a személyszállítási szolgáltatást a sztrájk mindkét napján. A Volánbusz javasolja, hogy aki teheti, január 28-án és 29-én vonattal induljon útnak. A MÁV-Volán csoport mindent megtesz, hogy az utasok minél gyorsabban eljuthassanak úti céljukhoz – írták a közleményben. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció