Maga alá gyűrt egy autót a tehervonat vasárnap késő éjszaka Pestszentlőrincen. A jármű vezetője a rendőrök elől menekült, amikor autójával a vasúti sínekre zuhant. A rendőröknek sikerült kiszabadítaniuk a sérült sofőrt, de az éppen érkező tehervonatot már nem tudták megállítani.

Sínekre zuhant egy autó

Vasárnap késő este Pestszentlőrincen, a Ráday Gedeon utcai felüljáróról közúti baleset miatt egy autó a vasúti pályára zuhant, ahol egy tehervonat nekiütközött. A balesetben az autó vezetője megsérült. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Helyszíni felvétel

Forrás: BudaPestkörnyeke.hu

TUDTAD? A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az erősebb napokon már 300 ezren olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Nagyon menő, hogy rengeteg hirdető is minket választ, bízik bennünk és a szponzorált cikkek is a piacvezetők közé repítenek minket. (Részletek itt) Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! Gyere vissza pár óra múlva, mert a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon mindig találsz olyan infót, amit máshol nem olvashatsz.

Üldözték a rendőrök

A BudaPestkörnyeke.hu helyszínen tartózkodó tudósítója szerint a Volkswagen Golf III kombi gépkocsi vezetőjét eltiltás alatti járművezetés miatt a rendőrök Kőbányán üldözőbe vették, de a gépkocsi vezetőjének sikerült egérutat nyernie.

A vasúti síneken állt meg

Ezután a 17. kerületben, a járőrök felismerték a gépjárművet, majd üldözni kezdték, amely a Csévéző utca és a Gyömrői út kereszteződéséig tartott. Itt a gépkocsi vezetője nagy sebességgel áthajtott a piros jelzésen, majd ahelyett, hogy egy enyhe balkanyar után útját a Ráday Gedeon utcán folytatta volna, a híd melletti bokros területre hajtott, legurult a rézsűn, átpördült a tetején, végül a vasúti síneken a tetejére borulva állt meg.

Ezen a területen hajtott át a menekülő autós

Fotó: BudaPestkörnyeke.hu

Szemtanúk szóltak a rendőröknek

 A gépkocsit üldöző rendőrök egy balról érkező kamion miatt nem tudtak áthaladni a piroson, így ismét szem elől tévesztették a menekülő Golfot. Ezután viszont a Ráday Gedeon utcán folytatták útjukat, azt hitték, hogy arra hajtott el a Volkswagen. De több szemtanú jelezte nekik, hogy a Volkswagen a híd mellett a körülbelül 10 méter mélyen lévő sínekre zuhant.

Nem tudott megállni a vonat

 A rendőrök ezt követően egy üzemi lépcsőn keresztül megközelítették a sínpárt, kiszabadították a tetején heverő járműből a sofőrt, aki nyílt, szilánkos lábszártörést szenvedett. Majd értesítették a MÁV diszpécser szolgálatát, hogy állítsák le a forgalmat az érintett szakaszon, de túl kevés volt az idő, így az érkező tehervonat vezetőjét már nem érték el időben.

Maga alá gyűrte a vonat az autót

Forrás: MÁV

400 méteren át tolta a vonat

A tehervonat nagyjából 400 méteren keresztül tolta a Golfot, majd maga alá gyűrte, mire meg tudott állni. A fővárosi hivatásos tűzoltók is vonultak, áramtalanították a Volkswagent. Ezen kívül még a helyszínre kérték a Katasztrófavédelmi Mobil Laborját is, ugyanis az egyik vagonban korábban veszélyes anyagot szállítottak.

Ezt a roncsot szedték ki a vonat alól

Forrás: BudaPestkörnyeke.hu

Nem közlekedtek a vonatok

Mint kiderült, a vagon szerencsére üres volt, de nem volt fertőtlenítve. A Mávinform tájékoztatása szerint a helyszínelés és a műszaki mentés befejezéséig Pestszentlőrinc és Vecsés között nem közlekedtek a vonatok.

Helyreállt a forgalom

Negyed 2-kor befejezték a műszaki mentést, már mindkét vágányon megindulhat a vonatforgalom, hajnalra helyreállt a vasúti forgalom a ceglédi vonalon. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: BudaPestkörnyeke.hu/GK