Egy törvénymódosítással ma megoldották több ezer szülő problémáját. Sok óvodában és iskolában eddig ugyanis csak a háziorvos aláírásával ellátott orvosi igazolást fogadtak el, ha az e-mailben küldte el az orvos a szülőnek, majd a szülő tovább az iskolának, akkor baj volt. Most ennek vége, az oktatási intézményeknek el kell fogadniuk az elektronikus igazolást is.

Vége a szülők szivatásának

Sok szülőnek okozott fejfájást, ha a gyermeke egy kisebb megfázás esetén pár napra kimaradt az oviból vagy a suliból el kellett menni a háziorvoshoz és papíron kellett igazolást kérni. Ez roppant időrabló ügyintézés volt, mégis sok iskola és óvoda azzal szívatja a szülőket, hogy csak így fogadják el az igazolást, elektronikusan nem. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Elektronikusan is kiadható az igazolás

Ma az országgyűlés megszavazta, hogy átalakul az orvosi igazolások rendje: az óvodai, iskolai vagy kollégiumi foglalkozásról való hiányzásról szóló igazolást a jövőben az elektronikus egészségügyi szolgáltató téren keresztül is továbbítani lehet, vagyis a szülőknek nem kell rohangálni az orvoshoz. Ezt követően meglepő lenne, ha bármely óvoda vagy iskola nem fogadná el az elektronikus orvosi igazolást. 

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Mini-Dubaj

Az országgyűlés mai ülésén egyébként megszavazták a rákosrendezői mini-Dubai építését lehetővé tevő törvénycsomagot is. Elfogadták azt az államközi megállapodást, amely Magyarország kormánya és az Egyesült Arab Emírségek kormánya közötti gazdasági együttműködésről szól. A magyar fél a megállapodásban vállalja, hogy a fejlesztési területet az Egyesült Arab Emírségek által kijelölt vállalatnak értékesíti, és a projektet nemzetgazdaságilag kiemelt jelentőségűvé minősíti, valamint hogy megvalósítja a szükséges infrastrukturális fejlesztéseket.

Fejlesztés Rákosrendezőn

A kormány korábban már aláírta szerződést: ötmilliárd euróból építi fel a Rákosrendezőre tervezett új városrészt az emírségekbeli fejlesztő. Ahogy azt korábban megírtuk itt a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon az emirátusi befektető Európa legmagasabb felhőkarcolóját akarja Budapesten felépíteni. 

Megosztó a pesti Dubaj

A mini-dubaiként elhíresült városfejlesztés megosztja a fővárosiakat. Karácsony Gergely hallani sem akar róla, szerinte megfizethető bérlakásokra és nagyobb zöldfelületre lenne szükség. Vitézy Dávid is eddig úgy nyilatkozott, hogy nem támogatja a mini-Dubaj projektet, a harmadik főpolgármester-jelölt, Szentkirályi Alexandra erről nem foglalt állást, de vélhetően a kormánytöbbség akarata szerint ő is támogatja az építkezést.

Józsefvárostól elvettek 10 ingatlant

Egy Józsefvárost is érintő csomag is elfogadásra került: Semjén Zsolt és Csák János által jegyzett salátatörvény megszavazásával jóváhagyták, hogy tíz ingatlant, köztük egy iskolaépületet és lakóházat vesz át a magyar állam a Józsefvárosi Önkormányzattól, amit a Nemzeti Közszolgálati Egyetemnek ad.

Diákoknak adták

Az ingatlanok a jövő szeptemberben induló új tanárképzésnek adnának majd otthont. Az ellenzéki vezetésű kerületet felháborította a döntés: Józsefváros milliárdokat költene rá, több százan lakhatnának benne, de erre már nem lesz lehetősége a kerületnek, mert az állam rátette a kezét és a diákoknak adta. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: illusztráció