Csaknem tragédia történt az ország egyik legismertebb családjában. A nemrég elhunyt magyar színészóriás özvegye a közelmúltban önkezével próbált véget vetni az életének, csak az orvosok beavatkozásának köszönhető, hogy tettének nem lett végzetes következménye.

Meg akart halni

El akarta dobni életét az ország egyik leghíresebb színészének özvegye. Az ismert asszonyról senki sem feltételezte, hogy képes lehet egy ilyen szörnyűségre.  Az örvegy az utóbbi időben egyre mélyebb depresszióban szenved. Lelki problémái pedig olyannyira eluralkodtak rajta, hogy a közelmúltban úgy döntött, hogy inkább a halált választja. Az asszony nincs egyedül, szerető családja hiába vigyázott rá, ő mégis szörnyű tettre szánta el magát. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Özvegyként kezdődtek a bajok

Az asszony, amióta elvesztette férjét, nem találja helyét a világban. Bár korábban aktív társaságot élt, rengeteg barátja van, de úgy látszik, ez sem segített rajta. Óriási szerelem kötötte férjéhez, valószínűleg ezért is hatalmasodott el rajta a szörnyű pszichés betegség.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Nyugtatott vett be

Negyven nyugtatótablettát vett be, és vérében alkoholt is találtak. Kivételes szerencse, hogy még időben talált rá az egyik családtagja, aki azonnal mentőt hívott – írja a Blikk.

Megmentették az életét

Az asszonyt kórházba szállították, gyomrát kimosták, azóta pedig már otthonában lábadozik, családja gondoskodó figyelme és felügyelete alatt. A hölgyet ismerők szerint így, utólag visszagondolva súlyos döntésének, tragédiának voltak előjelei: a legnagyobb közösségi oldalon, a Facebookon az utóbbi időben mélabús, vészjósló bejegyzéseket.

A depresszió tünetei

A depresszióra a hétköznapi emberek – különböző okok miatt – csak egyszerűen „rosszkedv”-ként tekintenek, holott egy betegségről van szó, ami kezelhető. Olyan állapotra utal, amiben a beteg az életét sivárnak, nyomasztónak éli meg, hangulati és érzelmi zavarok válnak jellemzővé nála. A gondolkodás lelassul, közöny, motiválatlanság uralkodik el a páciensen, aktivitása csökkenő tendenciát mutat.

Így viselkedik a depressziós ember

A depresszióban szenvedő személy negatívan látja saját helyzetét, szomorúság és kilátástalanság övezi. Saját magát haszontalannak, értéktelennek látja, egyértelműen önértékelési zavarokban szenved. Jövőjét illetően szintén a kilátástalanságot, motiválatlanságot tartja leghangsúlyosabbnak.

Tanácstalanság jellemzi

Döntési helyzeteken gyakran tanácstalan, érdeklődése egyre jobban beszűkül, gondolkodása lassul. Ezekhez gyakran társul még a figyelemzavar, illetve egyes betegek a szellemi teljesítmény romlásáról is beszámolnak.

Sok a depressziós beteg

Magyarországon a mentális betegségek száma kiemelkedően magas, így ezeknek minél előbb nagyobb figyelmet kellene szentelni! A depresszió a nők, azon belül is főleg az alacsonyan képzettek körében elterjedt. Esetükben háromszor magasabb az előfordulási arány, mint a más európai országokban élő, hasonló képzettségi szinttel bíró nőknél.

A bezártság rontott a helyzeten

Magyarországon egy év alatt kb. 700 ezer ember lesz depressziós, és a betegek átlagéletkora egyre csak csökken: a betegség kezdete 20-30 év közé tehető. A pandémia sajnos nagy valószínűséggel tovább ront ezeken a számokon, hiszen az egyedüllét, a bezártság, a társas kapcsolatok hiánya, a munka elvesztésének veszélye és az állandó feszültség tovább kedvez a depresszió kialakulásának. Sajnos fokozza a depresszió előfordulását az is, hogy csak kevesen tudják a sokasodó konfliktusokat és nehézségeket megfelelően kezelni. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ha segítség kell!

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 telefonszámot, akár mobiltelefonról is!

Kiemelt kép: illusztráció