A 16 éves Szabolcs zenehallgatás közben nyomkodta a telefonját, ezért nem vette észre a robogó vonatot Monorierdőnél. A fiúval egy szempillantás alatt végzett a vonat.­­ Az elhunyt fiú édesapja szívbemarkolóan beszélt a történtekről.

A nyáregyházi tinédzser az egyik legjobb barátjával várakozott a szomszédos település vasútállomásán hétfő reggel. A kamasz még megvárta, hogy a Cegléd felől a fővárosba tartó vonat elhaladjon, aztán elindult. Alig lépett kettőt, a szemközti oldalon száguldó szerelvény frontálisan ütközött vele. A barátja még próbált utánanyúlni, de esélye sem volt megmenteni a őt – írja a Bors.

Bízom benne, hogy mire feleszmélt vagy mire eljutott a tudatáig, már mindennek vége volt… – mondta a lapnak elcsukló hangon a szerencsétlenül járt fiú édesapja, Bolgár János, aki már a helyszínelők kiszállása előtt megérkezett az állomásra.

A szemtanúk elmondása szerint a végzetes pillanatban a fiú kezében volt a telefonja, a fülhallgatójára pedig a teste mellett bukkantak. A mobilja ezernyi apró darabra tört.

Végignéztem, ahogy a gyermekemet levetkőztetik és berakják a koporsóba. Örülök, hogy nem több darabban kellett összeszedni, de a halottszállító nem javasolta, hogy az arcára adjak egy utolsó puszit – emlékezett vissza a családfő.

A fiam szemüveges volt, de rendszeresen nem hordta, s aznap sem volt rajta. Sokszor szóltam neki, gyakran figyelmeztettem arra is, hogy közlekedés közben óvatosan hallgasson zenét. Jó gyerek volt, egy igazi kamasz – mesélte az édesapa.

Szabolcs Budapestre járt iskolába, gépésznek tanult. Édesapja utoljára vasárnap este láthatta, amikor a fürdőszoba előtt váltottak pár szót. A 11 éves húgával nagyon jó testvérek voltak, s rengeteg barátja volt.

Rengetegen felajánlották, hogy segítenek, leginkább azonban egy időgépre volna szükségünk. Ha a cikk hatására száz gyerekből legalább egy óvatosabb lesz, az én fiam már nem halt meg hiába. Ezen változtatni azonban már nem tudunk.

Életünk hátralévő részében azzal kelünk, s fekszünk, hogy volt egy gyerek, aki nagyon jó volt, akit nagyon szerettünk, de egyszerűen kamasz volt és nem fogadta meg, amitől próbáltuk óvni – halkul el a férfi hangja.

Kapcsolódó cikkek:

Gödön is hasonló tragédia történt

Sajnos nem ez volt az első ilyen „zenehallgatós” tragédia Budapest környékén. A fülhallgatójától nem hallotta az érkező vonatot az a 17 éves lány, akit még 2018 júniusában gázolt halálra a Budapest felé tartó vonat a felsőgödi állomásnál.

Az egyik szemtanú a Facebookon ezt írta: Nagyjából 50 méterről végignéztem a balesetet. A Pest felé tartó vonat az állomáson állt, a 16-17 éves fiatal a túloldalról jött, lelépett a sínekre, amikor a másik vonat odaért. Nagy dudaszót hallottunk és úgy tűnt vége a fekete nadrágot, fekete pólót viselő fiatalnak. Sajnos így is történt, a helyszínen életét vesztette a fiatal lány.

Megrázó részletek: telefonon barátját köszöntötte a 17 éves lány, amikor halálra gázolta a vonat

Kiemelt kép: A gyászoló édesapa – Forrás: RTL KLUB