Korda György már nagyon várta, hogy megkapja a koronavírus-elleni védőoltást. A 82 éves énekes az elmúlt egy évben szinte teljes elzártságban élt Klárikával a budai Korda-villában.

Megkapta az első oltást

Megkapta az első koronavírus elleni oltást Korda György. A népszerű énekes a Borsnak mesélt először arról, hogy háziorvosa hívását leszámítva – amitől az egekbe szökött a vérnyomása – tünetmentesen megúszta a járványt, most várja, hogy a második oltáson is túl legyen. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva érheted el.

Vélhetően Pfizer-vakcinát kapott

Az énekes életkorából adódóan vélhetően a Pfizer-vakcinát kapta meg. Az első oltás után már kialakul egy minimális védettség, azonban a 95%-os, vagyis a teljes védettség csak a második oltás beadását követő napokban alakul ki.

Hamarosan fellélegezhet

Mivel ezt a vakcinát 3 hét után ismételni kell a teljes védettséghez, várhatóan március 10. és 15. között kapja majd meg Gyuri bácsi a második oltást, ezt követően fellélegezhet. Addig azonban vigyáznia kell még.

Nehéz helyzetben vannak Kordáék

Korda György és Balázs Klári soha nem volt még annyira nehéz helyzetben, mint most. Hiába álltak több lábon, a koronavírus minden anyagi forrásukat elvágta – írta nemrég a Femcafe.hu

Megcsappantak a bevételeik

Be kellett zárniuk a Hotel Korda Villát, és a fellépéseiket is mind lemondták, így bevétel nélkül maradtak. Próbálnak pozitívak maradni. Hiába kertészkednek, tévéznek és próbálják meg élvezni a felszabadult időt, nem tehetik felhőtlenül, mert nekik is megcsappantak a bevételeik.

Nem gondolták, hogy ilyen sokáig tart

Volt egy kis tartalékuk, ami a karantén elején még elég volt, de nem gondolták, hogy eddig elhúzódik majd a járványhelyzet, most pedig fogalmuk sincs hogyan tovább, és legfőképpen miből. Nemcsak a saját megélhetésük miatt kell aggódniuk, más is fejtörést okoz számukra.

Kevés a tartalék

Alkalmazottaik vannak, akiket nem akarnak cserbenhagyni. A helyzet azért is nehéz, mert hiába volt pénzük, inkább befektettek belőle, nem pedig tartalékként használták fel.

Segítenek az alkalmazottaiknak

“Van olyan alkalmazottunk, akinek nemrég született kisbabája, nem hagyhatjuk őket magunkra. Felelősek vagyunk ezekért az emberekért. Mindent megteszünk, hogy megmentsük a munkahelyüket” – mondta Balázs Klári.

Budapest díszpolgára

Két éve, 2019-ben írtuk meg, hogy Korda György Budapest díszpolgára lett. A rangos elismerést Tarlós István akkori főpolgármester adta át nyolc olyan budapestinek, akik “a főváros életében jelentős, meghatározó szerepet töltenek be”, és “kiemelkedő teljesítményükkel Magyarországnak, Budapestnek dicsőséget szereztek” – írták akkor a Városháza közleményében. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva érheted el.

Korda György itt vette át az elismerést

Díszpolgárok csoportképen (b-j): Dr. Hargitay András, Darnyi Tamás, Kállai Kiss Ernő, Dr. Antall Józsefné (Dr. Antall József nevében), Tarlós István, Béres Ilona, Dr. Erdő Péter (Mindszenty József nevében), Korda György és Dr. Csókay András

Kiemelt kép: Korda György – BPK-montázs