Tragédiák sorozata sújtja a patakba fulladt kisfiú édesanyját. A kis Valentínó apja felakasztotta magát.

Örök gyász

Rettenetes tragédiák rázták meg a Gyöngyösoroszin patakba fulladt kisfiú családját. Valentínó édesapja, Törpi, tavalyelőtt karácsonykor felakasztotta magát. A férfi párja, a gyermek édesanyja már akkor vigasztalhatatlanná vált. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Sokat nélkülöztek

Renáta mélyszegénységben nevelkedett a testvéreivel. Édesapja, János igyekezett mindent előteremteni a családja számára, de gyermekei így is sokszor voltak kénytelenek nélkülözni.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Gyöngyösön lakik az édesanya

Becsületes emberek, nagyon együttérzek velük – mondta a Borsnak egy helybéli. Renáta évekkel ezelőtt kirepült a családi fészekből. Már Gyöngyös hírhedt telepén, a Durandán él. Ott kezdett közös életet a mindenki által csak Törpinek becézett férfival – írja a Bors.

Sok nehézségük volt

Lángoló szerelem volt az övék, mégsem tarthatott sokáig. Ugyan boldogok voltak, amikor Valentínó megszületett, sok volt a nehézségük, és Törpi végül tavalyelőtt karácsonykor felakasztotta magát. Nem lehetett rajta segíteni, a gyász súlya alatt a magára maradt fiatal nő összeroppant.

Négy gyereke van

Csak a gyermekei szeretete és családja tartotta benne a lelket. Renátának Valentínón kívül ugyanis még három gyermeke született. Az egyikük nevelőszülőknél él, de rendszeresen tartja a kapcsolatot a vér szerinti családjával.

Nagyszülei nevelték

Az édesanya képtelen volt nevelni a gyermekeit. Valentínóról sem ő gondoskodott, a kisfiút az anyai nagyszülei nevelték. Valentínó kedd délután a szomszéd gyerekekkel játszott. Már hazafelé tartott, amikor a tásaival kimentek a patakpartra, a hároméves fiú – egyelőre tisztázatlan körülmények között – a vízbe került.

Így történt a tragédia

Ahogy írtunk róla, nem sokkal később egy rokon megtalálta fejjel lefelé, és kiemelte a patakból. Valentínót mentőhelikopterrel szállították kórházba, de az életét nem tudták megmenteni. Az gyászoló édesanyához a szerettei orvost hívtak. Renáta a kisfia balesetének hírére azonban Gyöngyösorosziba sietett, és egy darabig bizonyára nem is engedik meg a szülei, hogy hazamenjen.

Bármikor bekövetkezhetett volna a tragédia

Egyesek szerint a baj azért következhetett be, mert a part nincs megfelelően lekövezve, magas a gaz, ráadásul nincs ott korlát. A víztől alig néhány méternyire állnak a lakóházak. Az egyik szomszéd szerint csak idő kérdése volt, hogy mikor történik baj. – írta a borsonline.hu

A szomszéd gyerekekkel játszott

„Valentínó átment játszani a szomszédban lakó kis barátaihoz. Már jött volna haza, de aztán a gyerekek valamiért kimentek a patakpartra, és az unokaöcsém a vízbe került. Azt még nem sikerült tisztázni, hogy véletlenül csúszott meg, vagy belelökte valaki, ezt a rendőrség nyilván ki fogja deríteni”

Az esőzés miatt megáradt, felgyorsult a patak

„Egyszer csak elkeseredett sikítást hallottam, ezért kirohantam az utcára, majd hívtam a mentőket és a tűzoltókat. Többed magammal együtt a patakba ugrottam, és elkezdtem keresni. Végül az egyik rokonunk találta meg fejjel lefelé. Kiemelte a vízből, majd átadta a mentősöknek.” A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőket segítő, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot!

Kiemelt kép: illusztráció