A döbbenetes hiba Heves vármegyében történt. Szerda délután egy időben indította el egymással szembe két személyvonatát a Selyp, illetve Apc-Zagyvaszántó vasútállomásról a MÁV. A vasúttársaság pontos tájékoztatást adott a történtekről.

Döbbenetes hiba

A MÁV szerdán a Facebook-oldalán számolt be arról, hogy a Somoskőújfaluból Hatvanba 17:12-kor induló személyvonat (5843) nem közlekedik. Azt írták, a Selyp és Apc-Zagyvaszántó között hatósági vizsgálat miatt szünetel a vonatközlekedés, az utasokat pótlóbusz szállítja. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Egymással szemben indultak el

A Blikk olvasója írta meg, hogy azért indult hatósági vizsgálat, mert véletlenül egymással szembe engedtek két vonatot.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

A MÁV ezt válaszolta

A Blikk a történtek kapcsán megkereste a MÁV-ot, akik a következő választ adták kérdésünkre: „A Hatvan–Somoskőújfalu vonalon, Selyp és Apc-Zagyvaszántó állomás között szünetel a vonatforgalom hatósági vizsgálat miatt. Az utasokat a két állomás között pótlóbuszok szállítják várhatóan ma estig.

Egyszerre indítottak el két vonatot

A Hatvanból Somoskőújfaluba 15:12-kor elindult személyvonatot (5826) Selyp állomásról, míg a Somoskőújfaluból Hatvanba tartó személyvonatot (5813) Apc-Zagyvaszántó állomásról egy időben elindították.

A mozdonyvezetők gyorsan reagáltak

Az eset észlelését követően a forgalmi szolgálattevők mobiltelefonon azonnal értesítették a mozdonyvezetőket, akik a vonatokat – egymástól mintegy 800 méterre – azonnal megállították.

Senki nem volt veszélyben

Az utasok egyáltalán nem voltak veszélyben, anyagi kár nem keletkezett.

Pótlóbusszal mentek tovább

Az eset kivizsgálása az érintett hatóságok bevonásával megkezdődött a helyszínen. A két vonat utasait a katasztrófavédelem munkatársai segítségével szállították át a pótlóbuszokra.

Röviddel utána helyreállt a rend

A két állomás között röviddel 18 óra után újraindult a vonatközlekedés. A Hatvan–Somoskőújfalu vonalon késő estére helyreállhat a menetrendszerű vonatközlekedés.

Ütközés a síneken

A Vácról 9:35-kor a Nyugatiba elindult S71-es vonattal ütközött egy személyautó Őrbottyán és Veresegyház között. A balesetkor a fénysorompó jól működött, tilos jelzést mutatott. Az utasok közül senki sem sérült meg

Szünetelt a forgalom

A helyszínelés végéig szünetelt a vonatforgalom, emiatt pótlóbuszt rendelt a vasúttársaság. A Budapest-Veresegyház-Vác vonalon hosszabb volt az eljutási idő a délelőtt folyamán.

A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt fotó: Illusztráció