Megbotlott és elesett az utcán egy bottal járó 85 éves hölgy Budapest belvárosában. A sérült nő több gyalogost is kérlelt, hogy hívjon neki mentőt, de senki sem állt meg segíteni neki. Az Országos Mentőszolgálat által megosztott történet szégyenletes képet fest társadalmunkról.

Megbotlott és elesett

Megbotlott és elesett az utcán egy bottal járó 85 éves hölgy Budapest belvárosában, számoltak be róla Facebook-oldalukon a mentősök. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Senki nem segített

Az esetet többen is látták, de senki még csak oda sem ment megkérdezni, hogy jól van-e az idős asszony, aki önerőből még csak felállni sem tudott. 

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Elmászott az első padig

A sérült nő elmászott a földön az első padig ahová leült, és több gyalogost is kérlelt, hogy hívjon neki mentőt, de senki sem állt meg segíteni neki.

Egy óra elteltével jött a segítség

A hölgy közel 1 órát üldögélt a hidegben sérüléseivel a padon, mire egy köztisztasági alkalmazott felfigyelt rá, és értesítette a mentőket.

Kórházba vitték a mentők

A mentők perceken belül a helyszínre érkeztek és ellátták a sérültet, akit súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba.

Bárki kerülhet ilyen helyzetbe

Természetesen a történet elolvasása után hamisítatlan komment-áradat következet azzal a mottóval, hogy bárki kerülhet ilyen helyzetbe. „Soha nem voltam még ilyen helyzetben, de az biztos, hogy segítenék, bárki is legyen az! Jobbulást a néninek és köszönet annak, aki segített neki!” – írta egy hozzászóló.

Mindent meg kell tenni

„Szóhoz sem jutok. Kegyetlen világot élünk. Számomra az ilyen viselkedés elképzelhetetlen. A lányomat is abban a szellemben neveltem, hogy a segítségre szoruló ember mellett nem szabad elmenni, hogy ne tegyünk meg mindent, amit tudunk. Ezt tanulta a férjemtől is, aki életében mentő dolgozó volt” – tette hozzá egy másik kommentelő.

„Mindenki megérdemel egy segítő kezet”

„Borzalom, mindenki megérdemel egy segítő kezet. Sose felejtem, mikor egy idős bácsi kiabált az autósoknak, hogy hívjanak mentőt, de mindenki továbbhajtott. Visszafordultam és hívtam a mentőket. Elmondtam a bácsi nevét és a címet. Öt perc és jöttek. Nekem sietnem kellett tovább, de biztonságban volt már. 5 perc az életünkből, EMBEREK” – emlékezett vissza valaki egy korábbi történetre.  

„Jellemtelen emberek!”

„Egy idős emberről beszélünk, mit gondoltak, jó kedvéből fetreng a földön az utcán?! Nagyon remélem, hogy az összes jellemtelen ember, aki átlépte, az jár így egyszer, és véletlenül se segít nekik senki!” – olvashattunk egy dühös véleményt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció