Már kiengedték a kórházból azt az olasz férfit, aki a verőcei hajóbaleset egyetlen túlélője. Az ütközésben heten haltak meg, a motorcsónak utasainak holttestét több, mint egy hétig keresték, hétfőn találták meg a 7. áldozatot. A motorcsónakot vezető férfi a hivatalos adatok szerint ittas lehetett, emiatt ütközhettek a szállodahajóval. A baleset túlélője is arról beszélt, hogy halálfélelmük volt, miután vízre szálltak.

Megszólalt a túlélő

Az elején még élvezték, hogy cikáznak a vízen, de később többen is félni kezdtek, ám hiába kérték a motorcsónak vezetőjét, hogy lassítson – az RTL Híradó szerint ezt mondta a verőcei hajóbalesetet egyetlen túlélője, amikor kihallgatták őt a rendőrök. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

A hajó hátsó részén állt

A Magyarországon élő olasz férfi nem sokkal a baleset előtt ismerkedett meg a csónak magyar utasaival, akik felajánlották neki, hogy Nagymarosról elviszik Vácra. A baleset pillanatában az olasz férfi a motorcsónak hátsó részén állt, arc- és kulcscsonttörést szenvedett. Nemrég engedték ki a kórházból.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Szállodahajóval ütköztek

A motorcsónakon, bulizó fiatalok utaztak, Nagymarosról indultak Vác irányába. A vízre szállásuk után nemsokkal érte őket a baleset. Egy olasz férfi ki tudott úszni a partra, ő a 12-es számú főúton megállított egy autóst. A sofőr hívott mentőt hozzá, így derült ki, hogy hajóbaleset történt.  A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Egy túlélő van

A férfi a baleset egyetlen túlélője. Rajta kívül még heten utaztak a fedélzeten. Két holttestet a Duna már vasárnap kidobott, az egyik fiatal lányt a Megyeri hídnál találták. Öten eltűntek.

Keresték az áldozatokat

A vasárnap megtalált 39 éves Adrián húgát még napokig keresték a szakemberek. Adrián vezette a motorcsónakot. Múlt szerdán találták meg a harmadik áldozat, egy 19 éves fiatalember holttestét Vác és Sződliget között, csütörtökön pedig Sződligetnél egy 28 éves fiatal nő holttestére bukkantak. Ő volt, Dia, a püspökladányi lány.

Ezzel a szállodahajóval ütköztek

Forrás: MTI/Krizsán Csaba

Több, mint egy hétig keresték őket

Az ötödik áldozat, egy 39 éves férfi holttestét Gödnél, a Duna bal partján találta meg a katasztrófavédelem hajós kutatóegysége pénteken. László szintén püspökladányi születésű – írja a haon.hu. Vasárnap Szigetújfalu közelében adta, vissza a Duna a baleset hatodik áldozatának, Olivérnek a holttestét. Tegnap, Verőce térségében találták meg a hajóbaleset hetedik, utolsó áldozatának, a 18 éves Daniellának a holttestét. 

Három áldozat püspökladányi

A verőcei hajóbaleset áldozatai közül hárman püspökladányi kötődésűek, a sárréti települést megrázta a fiatalok tragikus halála. Az egyik áldozatat, a 19 éves Boglárkát, múlt pénteken temették el Isaszegen.

Nem hagyhatja el Budapestet

Múlt szerdán a bíróság bűnügyi felügyel alá helyezte a szállodahajó cseh állampolgárságú kapitányát. A hivatalos adatok szerint, a szállodahajó vezetője érzékelte az ütközést, ennek ellenére nem állt meg, nem segített a bajbajutottakon. A kapitány szeptember 22-ig nem hagyhatja el Budapestet.  A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: ennyi maradt a motorcsónakból – Forrás: MTI/Lakatos Péter