Nagy szerencséje volt egy gyömrői asszonynak és gyermekének. Az egyik vasúti átjáróban ragadtak az autójukkal, a gumi defektet kapott, bármelyik pillanatban érkezhetett volna a vonat. Szerencsére egy autómentő épp arra járt és időben kirántották a kocsit a vonatok elől. Nekik szerencséjük volt, Vecsésen egy taxisnak nem, az ő autójába belerohant egy gyorsvonat.

Az agglomerációs vasúti átjárók jelentős része rendkívül veszélyes. Szinte havonta kell beszámolnunk olyan esetekről, amikor egy gyorsvonat széttrancsírozott egy autót. Most is majdnem ez történt Gyömrőn egy autóval, benne egy édesanyával és a fiával.

Az anyuka az egyik helyi facebookos oldalon írt arról, hogy mennyire köszöni az égiek és az éppen arra járó autómentő segítségét. Így fogalmazott:

„Csütörtökön este a Szegfű utcai vasútátkelőnél lecsúsztam a sínekre, a kocsi beragadt a síneken, a kerék kidurrant. Kiugrottunk és azonnal hívtam a 112-t, hogy állítsák meg a vonatokat és küldjenek segítséget.

A vonatokat nem sikerült megállítani, mert pár perc múlva teljes sebességgel robogott el a másik vágányon egy vonat. Este fél 8 volt, vaksötét. Egyszer csak egy autómentő állt meg, azonnal fordult, kihúzta a kocsit a sínek közül és felajánlotta, hogy hazavisz minket.

Ezúton szeretném megköszönni a segítségét a fiatalembernek, nem tudom a nevét, csak annyit tudok róla, hogy a Vadvirág utcai autószerelő barátja. Nagyon köszönöm az önzetlen segítségét – írja a balesetet megúszó asszony, majd így folytatja: „Ha a másik sínpárra csúszok, átment volna a kocsin a vonat, azon a szakaszon szinte 10 percenként elmegy egy szerelvény. De jó lenne, ha idelenn is vigyáznának ránk és felülvizsgálnák a Szegfű utcai átjáró biztonságát.” – írja a gyömrői hölgy.

Vecsésnél sokkot kapott a taxis

Vonattal ütközött egy taxis Vecsésen – Forrás: Facebook

Nemrég arról írtunk itt a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon, hogy néhány pillanaton múlt annak  a taxisnőnek az élete, akinek az autója becsúszott a peron és a vágány közé a kavicságyba Vecsésen.  A sofőr mindent megpróbált, hogy autója kiszabaduljon a csapdából, de előtte és mögötte másodperceken belül lecsukódott a sorompó.

Döbbenetes: Sződligeti vasúti baleset: az áldozatok unokája érkezett helyszínelni

Vecsésen a dombtetőre épült vasúti átjáró pont kettészeli a települést. Szinte percenként haladnak át  a tehervonatok és az Intercityk, aki nem figyel, könnyen beragad a két sorompó között.

A helyiek azt mesélték, hogy nagyon veszélyes ez az átkelő. Sokan gyalog is rettegnek átkelni rajta. Állítólag a múlt héten is beragadt egy autó ebben az átkelőben, akkor utolsó pillanatban sikerült letolni a sínekről.

KIemelt kép: illusztráció