Nagyon csúnyán elbánt egy érdi asszonnyal a kétgyermekes család. A nő szívességből befogadta a szülőket és a gyerekeket az otthonába, a hálátlan lakók viszont megkárosították az asszonyt. Hitelt vettek fel a nevében, nem fizették a számlákat, sőt, a gyerekek ruháit is vele vetették meg. Néha még jól meg is verték a házigazdát.

Befogadta a családot

2016-ban ismerkedett meg egy érdi nővel a két szülőből és két fiatalkorú gyermekből álló család A család a nő bizalmába férkőzött. Olyannyira összebarátkoztak, hogy 2017 áprilisában be is költöztek a nő érdi házába. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Durván viselkedtek

A lakhatásért cserébe azt ígérték, gondoskodnak róla. Nem sokkal, a beköltözésük után a család tagjainak viselkedése megváltozott. Durván, lekezelően bántak a házigazdával, a háztatásban nem segítettek, továbbá a közüzemi díjakat sem fizették.

TUDTAD? A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az erősebb napokon már 300 ezren olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Nagyon menő, hogy rengeteg hirdető is minket választ, bízik bennünk és a szponzorált cikkek is a piacvezetők közé repítenek minket. (Részletek itt) Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! Gyere vissza pár óra múlva, mert a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon mindig találsz olyan infót, amit máshol nem olvashatsz.

Bántalmazták a házigazdát

A házi munkába sem segítettek, sőt, mindent a nővel végeztettek. Alkalmanként még bántalmazták is, vagy veréssel fenyegettek meg, ha ellenszegült. Amikor a nő el akart menni otthonról, nem engedték ki a házból.

Kölcsönt vett fel nekik

A nőt még arra is rávették, hogy 120 ezer forint személyi kölcsönt vegyen fel nekik. Ezt úgy érték el, hogy veréssel fenyegették meg a szerencsétlen asszonyt.

Mobiltelefont is vásárolt a gyerekeknek

Szintén veréssel fenyegetve azt is elérték, hogy egy-egy mobiltelefon-előfizetést is kössön más-más szolgáltatónál. A kapott telefonkészülékeket a család gyermekeinek kellett átadnia.

Nem fizették a számlákat

A vásárlás után azt ígérték, hogy ők fizetik a készülékek részleteit, illetve a havi előfizetési díjat. Persze ezt az ígéretüket sem tartották be.

Ruhát és cipőt vetettek maguknak

A két fiatalkorú családtag többször is arra kérte a házigazdát, hogy a saját pénzéből ruhát, illetve cipőt vegyen nekik. A nő ezt kezdetben jóindulatból önként meg is tette. Később, amikor erre már nem volt hajlandó, a két gyermek veréssel fenyegetve kényszerítette rá, hogy mindkettejüknek márkás edzőcipőt vásároljon.

Újabb hitelt vettek fel

A családfő a házigazdát rávette arra is, hogy egy fogyasztói hitelnél kezesként járjon el. Valójában a férfi, a nőt megtévesztve, a szerződést már adóstársként íratta alá, és a törlesztőrészletek csoportos beszedési megbízásához is az asszony bankszámlaszámát adta meg. Ezt követően a hitelt a családfő nem fizette, így azt is az asszonynak kellett állnia.

Elmenekült a házigazda

Végül 2018 augusztusában a kihasznált nő arra kényszerült, hogy elmeneküljön a saját házából egy ismerőséhez. A család viszont a házban maradt, de annak közüzemi díjait nem fizették.

Vádat emeltek ellenük

A Budakörnyéki Járási Ügyészség az elkövetők ellen kényszermunka, zsarolás, csalás, illetve személyi szabadság megsértésének bűntette miatt emelt vádat. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció