Már előző este súlyosan bántalmazták és megkínozták cellatársai azt a rabot, akinek holttestére kedd reggel találták rá az ágya mellett. A zárkában hatan éltek, ketten bántalmazták, három fogvatartott pedig végig nézte társuk haláltusáját.

Meghalt egy rab

Amint arról kedden a BudaPestkörnyeke.hu is beszámolt, meghalt egy rab a Kozma utcai börtönben. A rendőrség közlése szerint gyilkosság történt, az áldozat zárkatársait kihallgatták. az elsődleges hírek szerint a 36 éves férfira kedd reggel az őrök találtak rá. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kínok közt halt meg

A Blikk információja szerint két rab, három társuk asszisztálása közepette halálra verték a drogbirtoklás miatt leültetett L. Attilát. A 36 éves rab szörnyű kínok között vesztette életét.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Nyomoz a rendőrség

A hatszemélyes zárkában, a börtönszleng szerint, ő volt a csicska, a leggyengébb láncszem, akivel bármit megtehettek az erősebbek. A férfi halálára kedden reggel derült fény, az ügyben a BRFK nyomoz. A Budapesti Rendőr-főkapitányságnál szerdán azt mondta, hogy a két gyanúsított megtagadta a vallomástételt.

Már hétfőn elkezdték verni

A zárkában nem működött kamera. Az elkövetők, R. István és V. István már előző nap elkezdték verni, aztán befektették az ágyába. A smasszer hajnalban talált Attilára, akkor már az ágya mellett feküdt holtan.

Külön zárkába helyezték őket

A zárkában további három ember is tartózkodott, őket egyelőre tanúként hallgatják meg, később azonban bűnsegéd is lehet belőlük. Most mindenkit külön zárkában helyeztek el, hogy ne tudjanak összebeszélni.

Gyilkosság a váci börtönben

2011. január elsején meghalt egy elítélt a váci börtönben, miután cellatársai, akik később öngyilkosságot kíséreltek meg, súlyosan bántalmazták. Az eset után a BVOP szóvivője azt mondta, hajnali negyed kettő körül a Váci Fegyház és Börtön fegyház körletében zajt hallottak a felügyelők, ezért kinyitották a “gyanús” zárkát.

Megtalálták a holttestet

Ekkor észlelték, hogy a háromfős zárkában egy vagy két fogvatartott olyan súlyosan bántalmazta a harmadik elítéltet, hogy az életét vesztette. Az elkövetők ezután – feltehetően cselekményükkel szembesülve – öngyilkosságot kíséreltek meg a fegyházban rendszeresített borotvával.

Rendszeresen ellenőrizték a zárkákat

A szóvivő akkor azt mondta, a váci büntetés-végrehajtási intézetben szilveszter éjjelén is rendszeresen ellenőrizték a zárkákat, a bűncselekményt megelőzően az utolsó ilyen ellenőrzés egy óra előtt tíz perccel zajlott. 

Azonnal megkezdték az újraélesztést

A helyszínre érkező ápoló és a büntetés-végrehajtás személyi állományának tagjai azonnal megkezdték az életmentő beavatkozásokat, majd a nagy erőkkel kiérkező mentők folytatták a sérültek ellátását. A két elkövető állapotát stabilizálták, őket kórházba szállították. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: a Kozma utcai börtön – Forrás: bvop.hu